hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Tesisleri yıkılan işletmeciler destek istedi

    Tesisleri yıkılan işletmeciler destek istedi
    expand

    Tesisleri yıkılan işletmeciler destek istedi

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

     

    Halim AKCA/BUCAK, (DHA)- BURDUR'un Bucak ilçesinde Karacaören Baraj Gölü- 2 kenarında bulunan işletmelerin sahipleri, iş yerlerinin orman arazisinde kaldığı gerekçesiyle yıkıldığını belirterek, 20 yıldır burada çalıştıklarını söyleyip, yetkililerden destek istedi.

    Antalya- Isparta Dereboğazı karayolu üzerinde Karacaören Baraj Gölü- 2 kenarında bulunan Kargı ve Çobanpınar köylülerinin işlettiği küçüklü büyüklü restoran, çay ocağı, dinlenme tesisi, balıkçı ve benzeri 14 iş yerlerinin orman sahasında bulunan bölümlerinin yıkılmasına karar verildi. Alınan karar doğrultusunda işletmelerin ormana ait arazide kalan bölümleri işletmeciler tarafından boşaltıldıktan sonra yıkıldı. İşletme sahipleri yaklaşık 20 yıldır buralarda çalıştıklarını belirterek, yetkililerden sorunlarına çözüm beklediklerini söyledi.

    Çobanpınar ve Kargı köyünde kapatılacak tesisleri Kocaaliler Belediye Başkanı Selahattin Gökçe, İYİ Parti Bucak İlçe Başkanı Safa Sönmez, İYİ Parti İl Genel Meclisi Üyesi Niyazi Bülbül ziyaret etti. İYİ Parti İlçe Başkanı Safa Sönmez, "Çobanpınar ve Kargı köylerinde Antalya- Isparta karayolu üzerinde göl kenarında bulunan işletmeler 20 yıldır buralarda faaliyet göstermektedir. Bu vatandaşların mağduriyeti mutlaka önlenmelidir" dedi.

    Köylüler adına konuşan Muharrem Büyük, "Biz buraya yolun kenarına yarısı dedemizin, babalarımızın yerleri diyerek yerleşeli 20 yıl oldu. Bu yerlere az da olsa ormanın sahalarına da taşma oldu. Biz köylüler olarak 1994 yılından bu tarafa sürekli mağdur oluyoruz. Baraj oldu mağdur olduk, yol geçti mağdur olduk, Karacaören'den Antalya'ya içme suyu geçti yine mağdur olduk. 20 yıldır vergilerimizi ve sigortalarımızı, ormana yer kiralarımızı eksiksiz ödedik" dedi.

    Kargı köyünden Ayşe Ay ise ağlayarak, "20 yıldır aşımız işimiz bu yerler, iki tane çocuk okutuyorum. Bize Cumhurbaşkanımız yardımcı olsun. Bizim çaremizi o çözer" diye konuştu.

    FOTOĞRAFLI

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow