hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Uluslararası Teknoloji ve Bilim Konferansı yapıldı

    Uluslararası Teknoloji ve Bilim Konferansı yapıldı
    expand

    Uluslararası Teknoloji ve Bilim Konferansı yapıldı

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

     

    Halim AKCA/BUCAK, (DHA) - ULUSLARARASI Teknoloji ve Bilim Konferansı (Techno-Science 2019), Burdur'da yapıldı.

    Mehmet Akif Ersoy Üniversitesi (MAKÜ) İstiklal Yerleşkesi'ndeki Lavanta Tepesi Hotel'de yapılan konferans, Bucak Teknoloji Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Afşin Güngör'ün konuşmasıyla başladı. Almanya, Pakistan, Hindistan, Çin, Malezya, İran ve Çekya gibi farklı ülkelerden katılımcıların yer aldığını belirten Prof. Dr. Güngör, 250'ye yakın bildirinin sunulduğunu ifade etti. Prof. Dr. Güngör, günümüz dünyasında söz sahibi olmanın yolunun ancak bilim ve teknoloji alanlarında ilerlemekle olabileceğini ifade etti.

    Konferansın bu yılki ana temasının Enerji-Çevre ve İktisat olduğunu belirten Prof. Dr. Güngör, farklı mühendislik ve doğa bilimlerinde araştırmalarda bulunan bilim insanlarını bir araya getirerek ürettikleri bilgilerin paylaşılmasını sağladıklarını kaydetti.

    Konferansın, ülkeler arası akademik işbirliğine çok değerli katkılar sunduğunu ifade eden Prof. Dr. Afşin Güngör, sağlanan sinerjinin önemli kazanımlara ve uygulama projelerine ön ayak olacağına vurguda bulundu. Konferans bünyesinde ayrıca farklı disiplinlerdeki akademisyenler arasında ikili proje görüşmeleri yapıldı.

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow