hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Vatandaşa orman yangını uyarısı

    Vatandaşa orman yangını uyarısı
    expand

    Vatandaşa orman yangını uyarısı

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

     

    Halim AKCA/BUCAK, (DHA)- BUCAK Orman İşletme Müdürü Mustafa Ersoy, orman yangınlarına karşı dikkatli olunması noktasında vatandaşları uyardı.

    Bucak Orman İşletme Müdürü Mustafa Ersoy, Bucak ve bölgesinde havanın ısınmasıyla orman yangınları için riskli aylara girildiğini belirterek, vatandaşları daha tedbirli ve dikkatli olmaya çağırdı. Mustafa Ersoy, "Bu yıl bölgemizde bahar sezonu yağışlı ve serin gitmesi nedeniyle ormanlarımızın içerisinde çıkan otlar daha sık ve boylu bir ortama ulaştı. Havanın ısınmasıyla özellikle bu günlerde orman içlerinde, orman kenarlarında, piknik ve mesire alanlarında, yollarda bu otlar kuruyarak, çok tehlikeli boyutlara ulaştı. Pikniğe giden vatandaşlarımızın piknik ateşinden, mesire alanlarındaki piknikçilerden, yoldan geçen bir araçtan atılacak bir sigara izmariti binlerce yetişmiş ormanımızın ve onlarca hektar arazimizin bir çırpıda kül olmasına neden olabilir. Bucak'ımızın yüzölçümünün yüzde 70'inin ormanlık olduğu bir ortamda en küçük dikkatsizlik büyük risk oluşturmaktadır. Özellikle bu aylarda ve yaz ayları boyunca tüm vatandaşlarımızın tedbirli ve dikkatli olmasını istiyoruz" dedi.

    Bucak ilçesinde olası yangınları izlemek için 4 yangın kulesi ve 9 ayrı yerde ilk yangın müdahale merkezleri oluşturulduğunu aktaran Orman İşletme Müdürü Mustafa Ersoy, ekip olarak 24 saat görev yaptıklarını, yangınlara müdahale için başta arazözler olmak üzere her türlü alet ve edevatla donatıldıklarını belirtti. Orman İşletme Müdürü Ersoy, ülkenin orman yangınlarıyla mücadelede çok iyi noktalara gelindiğini, bir yangına ortalama 12 dakikada ulaşıldığını ve müdahale edildiğini, bunu 2023 yılına kadar 10 dakikaya düşürmeyi hedeflediklerini de aktardı.

    FOTOĞRAFLI

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow