hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Burdur Yarı Olimpik Yüzme Havuzu hizmete girdi

    Burdur Yarı Olimpik Yüzme Havuzu hizmete girdi
    expand

    Burdur Yarı Olimpik Yüzme Havuzu hizmete girdi

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Mesut MADAN/BURDUR,(DHA) -
    BURDUR'da yapımı tamamlanan Yarı Olimpik Kapalı Yüzme Havuzu düzenlenen Okullararası Yüzme Müsabakaları ile resmen hizmete girdi.
    Gençlik ve Spor Bakanlığı tarafından yaptırılan 6 kulvarlı, 600 seyirci kapasiteli ulusal ve uluslararası müsabakaların yapılabileceği standartlardaki Yarı Olimpik Yüzme Havuzu'nda ilk resmi müsabakalar yapıldı. Okullararası Yüzme Müsabakaları'nda yüzücüler minikler, küçükler ve yıldızlar kategorisinde serbest, sırt üstü, kelebek ve kurbağalama stillerinde yarıştı.
    Yarışmada dereceye girenlere ödülleri Burdur Belediye Başkanı Ali Orkun Ercengiz, Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Orhan Kemerkaya, Mehmet Akif Ersoy Üniversitesi (MAKÜ) Sağlık Kültür Sağlık Daire Başkanı Mehmet Şimşek, antrenörler ve hakemler tarafından verildi.
    Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Orhan Kemerkaya, düzenlenen yarışmalarla havuzun resmen hizmete girdiğini belirterek, "Bundan sonraki süreçte bakanlığımızın Yüzme Bilmeyen Kalmasın projesi kapsamında öğrencilerimiz sabah ve öğleden sonra olmak üzere burada yüzmeye devam edecek. Yüzme havuzumuz 25 metre, 6 kulvarlı ve 2 metre derinliğinde. Ayrıca çocuklar için 60 santim, 90 santim ve 120 santimlik derinliklere sahip olan havuzlar da mevcut. Havuzumuzda bugünden itibaren resmi müsabakalar başladı. Türkiye finalleri, grup müsabakaları yapılabilecek kapasitede bir havuzumuz Burdur'umuza hayırlı olsun" dedi.
    (FOTOĞRAFLI)

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow