hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Burdur'a yeni hastane

    Burdura yeni hastane
    expand

    Burdur'a yeni hastane

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Mesut MADAN/BURDUR, (DHA)- BURDUR'da 86 dönümlük arazi üzerine inşa edilecek 475 yataklı yeni Burdur Devlet Hastanesi yapım sözleşmesinin yüklenici firmayla imzalandığını bildirdi. 
    AK Parti Burdur milletvekilleri Bayram Özçelik ve Yasin Uğur ile AK Parti İl Başkanı Volkan Mengi yaptıkları ortak açıklamada, 86 dönümlük arazi üzerine inşa edilecek 475 yataklı yeni Burdur Devlet Hastanesi yapım sözleşmesinin yüklenici firmayla imzalandığını bildirdi. Yer tesliminin ardından yeni hastanenin yapımına başlanacağı belirtilen açıklamada, "Burdur'umuza 86 dönümlük arazi üzerine yapılacak olan 475 yatak kapasiteli 110 odası tek kişilik, 110 odası 2 kişilik ve 10 odası süit tek kişilik tuvalet, banyosu ve televizyonu olan, 115 poliklinik odası, 14 ameliyathane salonu ,54 yoğun bakım yatak sayısı, 256 araçlık kapalı, 495 araçlık açık otopark kapasiteli nitelikli hastane yapımı için Sağlık Bakanlığı'ndaki tüm süreçler tamamlandı" denildi. 
    Sağlık Yatırımları Genel Müdürlüğü ile yüklenici firma arasındaki sözleşmenin imzalandığı kaydedilen açıklamanın devamında söyle denildi:
    "Bundan sonra ise firmaya yer teslimi gerçekleştirilecek. Artık şantiyenin kurulması, hafriyatların alınması sonucu Burdur'umuzun hastane yapım işi başlamış olacak. Daha önceki basın açıklamalarımızda da ifade ettiğimiz gibi yeni hastanemizde anjiyo ünitesi ve laboratuvarı ile bölge halkına hizmet verecek büyüklükte fizik tedavi rehabilitasyon ünitelerinin kurulmasını da planlıyoruz. Sonraki süreçte ise Mehmet Akif Ersoy Üniversitemizin Sağlık Bilimleri Fakültesi ve Sağlık Yüksek Okulları ile bütünleştirerek Mehmet Akif Ersoy Üniversitemiz, Sağlık Bilimleri Fakültesi Sağlık Bakanlığımız ile AFİLE (Afiliasyon) yöntemiyle Eğitim Araştırma Hastanesine dönüştürülmesi nihai hedefine ulaşmak istiyoruz."
     

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow