hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Burdur'da 15 bin fidan toprakla buluştu

    Burdurda 15 bin fidan toprakla buluştu
    expand

    Burdur'da 15 bin fidan toprakla buluştu

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

     

    Mesut MADAN/BURDUR,(DHA)- 'GELECEĞE Nefes' kampanyası kapsamında Burdur'da 'Geleceğe nefes, dünyaya nefes' sloganıyla 15 bin fidan toprakla buluştu.

    Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın himayesinde Tarım ve Orman Bakanlığı ile Orman Genel Müdürlüğünün koordinasyonunda başlatılan 'Geleceğe Nefes' kampanyası bu yıl da 11 Kasım saat 11.11'de 81 il ve 922 ilçede aynı anda gerçekleştirildi. Burdur'daki fidan dikim etkinliği kapsamında il genelinde 15 bin fidan toprakla buluştu.

    Büğdüz köyü Örtülü mevkiinde düzenlenen etkinlikte konuşan Vali Ali Arslantaş, "Henüz yarası taze bir orman yangını yaşadık Hatay'da, çok ciddi kayıplarımız oldu. Yıl içerisinde Burdur'umuzda da Çeltikçi'mizde de Bucak'ta diğer ilçelerimizde birkaç küçük çaplı da olsa orman yangını gördük. En son Yeşilova'nın Doğanbaba köyünün Denizli sınırında ciddi bir yangın yaşadık. Orman teşkilatının kahraman çalışanları cansiperane gayretlerle bu yangınlara çok geniş alanlarda etki bulmadan söndürdüler. Bugün Burdur genelinde dikeceğimiz 15 bin fidanla yıl içerisindeki kaybın üç katını yerine koymuş olacağız. Çocuklarımıza çevre bilincini aşılayacağız orman ve yeşil sevgisiyle onları tanıştıracağız, kalıcı olmasını sağlayacağız. Hepimizin dikili bir ağacı olacak Burdur toprakları içerisinde. Biz kıyamet koparken de elindeki fidanı toprakla buluşturmakla görevli bir kültürün temsilcileriyiz. Burada orman dikmek üzere, ağaç yetiştirmek üzere, fidanları toprakla buluşturmak üzere geldiğiniz için hepinize teşekkür ediyorum" dedi.

    İl Tarım ve Orman Müdürü Sefa Karataş da Türkiye'nin dünyada orman varlığını artıran nadir ülkeler arasında yer aldığını vurguladı.

    Konuşmaların ardından fidan dikimi gerçekleştirildi.

    FOTOĞRAFLI

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow