hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Burdur'da 43 bin 103 öğrenci karne aldı

    Burdurda 43 bin 103 öğrenci karne aldı
    expand

    Burdur'da 43 bin 103 öğrenci karne aldı

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Mesut MADAN/BURDUR, (DHA) - BURDUR'da 2019-2020 Eğitim Öğretim yılının ilk yarısında 255 okulda 43 bin 103 öğrenci karne aldı.

    Burdur'da eğitim öğretim yılının birinci döneminin sona ermesi dolayısıyla merkez Özboyacı İlkokulu'nda tören düzenlendi. Törene, Vali Hasan Şıldak ve eşi Fatma Nur Şıldak, İl Milli Eğitim Müdürü Emre Çay, öğretmenler ve veliler katıldı.

    Karneleri veren Vali Şıldak, öğrencilere tatilde bol bol kitap okumalarını tavsiye etti. Şıldak "Salda Kayak Merkezi tam size göre. Ailenizin karne hediyesi olsun. Kar topu oynayın, kızakla kayın. Oraya gitmeyi de ihmal etmeyin" dedi.

    Burdur'da velilerin çocuklarına ilgisi ve eğitime bakışlarının kendilerine güç ve cesaret verdiğini anlatan Şıldak, "Aslında bu yıl eğitim alanında Burdur'da ilk dönemde dört dörtlük bir çaba ile üretilen Başarıyı İzleme ve Geliştirme Projesi (BİGEP) ile gerçekten okullarımızda samimi ve heyecan dolu bir ortam oluştu. Bütün eğitimcilerimize, velilerimize bize olan destekleri ve bizi anladıkları için teşekkürlerimi sunuyorum" ifadelerini kullandı.

    İl Milli eğitim Müdürü Emre Çay da "Tatilde eve kapanıp kalmayın. Gezin eğlenin. Çok büyük emek verdiniz. Çocukluğunuzu doya doya yaşayın. Hepinize iyi tatiller diliyorum" ifadelerini kullandı.

    Burdur'da 2019-2020 Eğitim Öğretim yılının ilk döneminde toplam 42 bin 103 öğrenci karne alarak tatile girdi.

    FOTOĞRAFLI

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow