hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Burdur'da aşılama başladı

    Burdurda aşılama başladı
    expand

    Burdur'da aşılama başladı

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

     

    Mesut MADAN/BURDUR, (DHA)- BURDUR'daki hastanelerde sağlık çalışanlarının aşılama süreci başladı. İl Sağlık Müdürü Reha Sermed Aygören ve Devlet Hastanesi Başhekim Nedim Ongun da aşı oldu.
    Burdur Devlet Hastanesi'nde 20 odayı aşılama yapılmak için tahsis ettiklerini, burada 2 sorumlu doktor ve 20 sağlık personelinin 08.30'dan 00.00'a kadar aşılama yapacağını belirten İl Sağlık Müdürü Reha Sermed Aygören, "İlimizde sağlık çalışanlarından başlayarak aşılama sürecini başlatmış bulunuyoruz. Hayırlı olmasını diliyorum. Pandemi sürecinde Sayın Valimizin destekleriyle kurumlarımız yoğun bir mücadele verdi, koordineli bir şekilde çalıştık. Sağlık teşkilatı olarak desteklerinden dolayı valiliğimize, tüm kolluk kuvvetlerimize, diğer işbirliği yaptığımız kurumlara minnettarız. Bu anlamda iyi bir yere geldik. Sayılarımız düştü. Bu anlamda aşılama süreci ile inşallah bu pandemi sürecini sonlandırarak sağlıklı günlere kavuşmak istiyoruz" dedi.
    Birkaç gün içinde sağlık çalışanlarının aşılama işlemi bittikten sonra tanımlanmış riskli gruplardan başlayarak bakanlığın kılavuzuna uygun şekilde, onların yönlendirmesi ile aşılama sürecine devam ederek tüm toplumu aşılamış olacaklarını aktaran Reha Sermed Aygören, "20 odada 2 hekim nezaretinde 20 sağlık personeli sabah 08.30'dan gece 00.00'a kadar aşılamayı yapacak. Vatandaşlarımız Merkezi Hekim Randevu Sistemi üzerinden randevu alarak gelecek ve aşılarını olacak. Tüm bu düzenleme ilçe hastanelerimizden de aile hekimlerimizden de aynı şekilde devam edecek" diye konuştu.
    Başhekim Nedim Ongun da pandemi sürecinde zorlu bir mücadele verdiklerini söyledi. Ongun, "Bugün gelinen aşı ile ilgili süreçte, hem mutluyuz hem de geleceğe dair umutluyuz. Bakan Bey'in de söylediği gibi tüm vatandaşlarımızın aşılanması bu süreci nihayete erdirecektir diye düşünüyoruz. Ülkemiz için hepimiz için hayırlı olsun" dedi.

    FOTOĞRAFLI

     

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow