hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Burdur'da Erasmus hareketliliği

    Burdurda Erasmus hareketliliği
    expand

    Burdur'da Erasmus hareketliliği

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

     

    Mesut MADAN/BURDUR, (DHA) - BURDUR'da ilkokul ve liselerden oluşan 7 okul, Avrupa Birliği tarafından hibelendirilen Erasmus+ programları kapsamında yurt dışında düzenlenecek olan çeşitli eğitim faaliyetlerine katılmaya hak kazandı.

    Burdur il genelinde AB’den, Erasmus+ programı kapsamında toplamda 199 bin 039 Euro destek alındı. Avrupa Birliği Eğitim ve Gençlik Programları Merkezince; Burdur Merkez Emekevler Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi, Ağlasun Şehit Bayram Yeşil Çok Programlı Anadolu Lisesi, Karamanlı Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi, Karamanlı İlçe Mesleki Eğitim Merkezi, Bucak Mesleki Teknik Anadolu Lisesi, Burdur Merkez Mehmet Uzal Sosyal Bilimler Lisesi ve Merkez Çatağıl İlkokulu’nun projeleri kabul edildi.

    Erasmus + programı kapsamında düzenlenecek olan faaliyetlere katılmak üzere 7 okuldan öğretmen ve öğrenciler Avrupa’nın çeşitli kentlerinde belirli sürelerle eğitim çalışmalarına katılmaya hak kazandı. Bu kapsamda; Burdur Merkez Emekevler Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi öğretmen ve öğrencileri 47 bin 530 Euro ile hibelendirilen ‘Ekrana Yerleş Anında Güzelleş Projesi’ kapsamında 11-31 Temmuz tarihlerinde Viyana’daki eğitim faaliyetlerine katılmak üzere Avusturya’ya gitti. Öğretmen ve öğrenciler proje kapsamında ayrıca Portekiz’de de eğitim faaliyetlerine katılacak.

    FOTOĞRAFLI

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow