hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Burdur'da Göller Yöresi Spor Turizmi Çalıştayı

    Burdurda Göller Yöresi Spor Turizmi Çalıştayı
    expand

    Burdur'da Göller Yöresi Spor Turizmi Çalıştayı

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

     

    Mesut MADAN/BURDUR, (DHA)- BURDUR ve Isparta'da spor turizminin geliştirilmesi amacıyla Göller Yöresi Spor Turizmi Çalıştayı düzenlendi.

    Burdur ve Isparta valilikleri öncülüğünde Batı Akdeniz Kalkınma Ajansı (BAKA), Mehmet Akif Ersoy Üniversitesi (MAKÜ) ve Süleyman Demirel Üniversitesi (SDÜ) işbirliğinde Göller Yöresi Spor Turizmi Çalıştayı, MAKÜ Lavanta Otel'de başladı. Çalıştaya Burdur Valisi Ali Arslantaş, Isparta Valisi Ömer Seymenoğlu, AK Parti Burdur milletvekilleri Bayram Özçelik ve Yasin Uğur, AK Parti Isparta Milletvekili Recep Özel, Burdur Belediye Başkanı Ali Orkun Ercengiz, BAKA Genel Sekreteri Volkan Güler, MAKÜ Rektörü Prof. Dr. Adem Korkmaz, SDÜ Rektörü Prof. Dr. İlker Hüseyin Çarıkçı ile ilgili kurum ve kuruluşların temsilcileri ve spor adamları katıldı.

    Toplantının açılışında konuşan Burdur Valisi Ali Arslantaş, Burdur'un bölgede, birkaç yıl içerisinde turizm sektörünün parlayan yıldızı olacağını söyledi. Arslantaş, "Sporu konuşuyoruz, spor turizmini konuşuyoruz, neredeyse 200 milyar dolar büyüklüğünde bir sektörü konuşuyoruz. Bir bakıma Burdur'u, Isparta'yı, bu illerimizin ihtiyaçlarını ve bu doğa harikası illerimizin bu pastadan nasıl yararlanabileceğini konuşuyoruz. Burada ülkemizde spor dünyasının değerli temsilcileri ve bu işin uzmanları bulunuyor. Sporun ve spor turizminin bir bakıma bir altyapı meselesi olduğunu biliyoruz. Belirli bir plana bağlı kalmazsak, gelişigüzel şekilde bir şeyler yapmaya kalkarsak bir sektörün başlamadan bitmesine tanık olabiliriz. Dolayısıyla bu çalıştay gibi sektörün önemli kurumlarından gelen temsilcilerin yer aldığı değerli bir organizasyonda yapılacak görüşmelerin, vereceğiniz katkılar ile alınacak kararların çok değerli olacağına ve bu çalıştayın Burdur ve Isparta illerimizde spor turizminin üzerine inşa edileceği temel taşlardan biri olacağına canı gönülden inanıyorum" dedi.

    Isparta Valisi Ömer Seymenoğlu, "Eminim ki bu çalıştay sonunda çok güzel çıktılar olacak. Bu çıktıların da takipçileri biz olacağız. Hiç kimse bürokrasiden yakınmasın, 'bürokratlar engel çıkarıyor' demesin. Ne istediğimizi biliyorsak, takip ediyorsak, taşın altına elimizi koyuyorsak sonuca ulaşırız" diye konuştu.

    AK Parti milletvekilleri Bayram Özçelik, Yasin Uğur ve Recep Özel de yaptıkları konuşmada çalıştayın her iki ile hayırlı olmasını diledi.

    Konuşmaların ardından 'spor turizminde yeni trendler' başlıklı panelde Gençlik ve Spor Bakanlığı Uluslararası Organizasyonlar ve Dış İlişkiler Genel Müdürü Ahmet Temurci, BAKA Genel Sekreteri Volkan Güler ve Spor Turizmi Birliği Dernek Başkanı Recep Şamil Yaşacan sunum yaptı.

    İki gün sürecek çalıştayda oluşturulacak 'Futbol', 'Doğa Sporları' ve 'Diğer Sporlar' konu başlıklarındaki 3 çalışma grubunda Isparta ve Burdur'un spor turizmi sektörüyle ilgili kurum ve kuruluşların temsilcileri, federasyon temsilcileri, akademisyenler ve sektör temsilcileri beyin fırtınası yapacak. Göller Bölgesi'nin spor turizmi potansiyelinin nasıl daha etkin değerlendirilebileceğine yönelik analizi yapılacak, ilgili ihtiyaç, sorun ve çözüm önerilerinin tespiti gerçekleştirilip yol haritasının ne olacağına ilişkin görüş ve öneriler ele alınacak.

    FOTOĞRAFLI

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow