hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Burdur'da koronavirüs tedbirleri toplantısı

    Burdurda koronavirüs tedbirleri toplantısı
    expand

    Burdur'da koronavirüs tedbirleri toplantısı

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

     

    Mesut MADAN/BURDUR, (DHA)- BURDUR Valisi Hasan Şıldak ilde koronavirüsle (Covid-19) mücadele kapsamında yapılan çalışmalar hakkında bilgi verdi. Vali Şıldak, "Şu ana kadar 2767 vatandaşımıza vefa destek uygulaması yaptık" dedi.

    Vali Hasan Şıldak, Öğretmenevinde düzenlediği basın toplantısında il genelinde koronavirüsle ilgili alınan tedbirlere ilişkin açıklama yaptı. Toplantıda, Belediye Başkanı Ali Orkun Ercengiz, Garnizon Komutanı Cenk Baburşah, MAKÜ Rektörü Adem Korkmaz, Cumhuriyet Başsavcısı Özkan Gürdoğan, İl Jandarma Komutanı Orhan Kılıç, İl Emniyet Müdürü Ümit Bitirik, İl Sağlık Müdürü Reha Sermed Aygören, Halk Sağlığı Başkanı Sevinç Sütlü ile kurum müdürleri de hazır bulundu.

    Bakanlıklar ve Sağlık Bakanlığı bünyesinde faaliyet gösteren Bilim Kurulu'nun önerileri doğrultusunda Cumhurbaşkanlığı ve Bakanlıklar tarafından alınarak talimat olarak gönderilen bütün uygulamaları en hassas şekilde, bütün birimlerle son derece yüksek bir işbirliği içerisinde kente uyguladıklarını söyleyen Vali Hasan Şıldak, "Öncelikle ilimizde alınan bu tedbirlerin sonuç verdiğini ve titizlikle yapılan uygulamalar içerisinde gerek faaliyeti durdurulan işletmelerin iş yerlerinin gerek kısıtlama kararlarının gerekse yapılan düzenlemelerin her birinin ilgili birimlerimiz tarafından ayrı ayrı takip edilmek suretiyle il merkezimiz, ilçelerimiz ve köylerimizde harfiyen uygulanması konusunda hassasiyet içerisindeyiz. Gerçekten özverili, fedakârca çalışmalar yürütülüyor. Keza 65 yaş ve üstü büyüklerimizin ve aynı zamanda kronik hastalığı olan vatandaşlarımızın evden çıkmamaları konusunda getirilen kısıtlama konusunda da yine son derece duyarlı ve hassas bir yaklaşım içinde bu vatandaşlarımızın evlerinde kalmaları için büyük bir gayret gösteriyoruz" dedi.

    Burdur'daki KYK yurtlarında, yurt dışından gelen 161 kişinin karantina altında olduğunu belirten Şıldak, "Yurt dışından gelmiş olan vatandaşlarımızı bire bir izlemede tutuyoruz. Bunun ötesinde sağlık kuruluşlarımız Halk Sağlığı Başkanlığımız, İl Sağlık Müdürlüğümüz bünyesinde kolluk birimlerimiz tarafından günlük olarak il dışından gelenlere ilişkin bilgilerin aktarılması suretiyle kendilerine intikal eden ilimizde bulunacak olan yabancı, yani il dışından gelen misafirlerin izlemlerine başladılar. Yani biz yurt dışından daha önce gelmiş olan gerek umre ziyaretiyle gerekse başka sebeplerle yurt dışından gelmiş olan vatandaşlarımızı her gün bire bir izlemede tutuyoruz. Sağlık görevlilerimiz bu vatandaşlarımızı telefonla aramak suretiyle, kolluk görevlilerimiz de her iki günde bir bizzat gitmek suretiyle vatandaşlarımızın evden çıkmama kuralına uyup uymadıklarını kontrol ediyorlar. Şimdi bu gruba il dışından gelen vatandaşlarımızı da eklemiş olduk. Onlara da yurt dışından gelen vatandaşlarımıza uyguladığımız kuralı uygulayacağız" diye konuştu.

    '2767 VATANDAŞIMIZA VEFA DESTEK UYGULAMASI YAPTIK'

    Geçen hafta uygulamaya başlanan Vefa Sosyal Destek Grubu uygulamasının son hızıyla devam ettiğini aktaran Vali Hasan Şıldak, şöyle devam etti:

    "Sokağa çıkmasına kısıtlama getirilen 65 yaş üstü vatandaşlarımızın evlerine hizmet götürüyoruz. Bu hizmetler daha çok gıda, sağlık hizmeti yardımı ve diğer kategorilerde devam ediyor. Şu ana kadar ilimiz genelinde 2767 vatandaşımızın talebi karşılanmış durumda. 2767 vatandaşımıza vefa destek uygulaması yaptık. Bunun 656 kişisi il merkezi ve köylerinde ikamet ediyor. Bu başvuruların 1151'i gıda, 1319'u da sağlık hizmeti ihtiyacına yönelikti, bunların tamamı karşılandı. İlimiz genelinde 116 ekibimiz 366 personelle 90 araçla hizmet veriyor. Son derece etkili bir sistem kurduk, 112 sistemi üzerinden çalışan bir sistemdir. 112 Acil Çağrı Merkezi'mizde bununla ilgili bir görevlendirme yaptık. Yine 112 müdürümüzün koordinesinde AFAD müdürümüz de bu yönlendirilen taleplerin koordinesinden sorumlu olarak işlemleri yürütüyorlar. Şu ana kadar il merkezinde 489 aileye gıda yardımı, 171 aileye kömür yardımı, yakacak yardımı ve günlük olarak da 60 aileye sıcak yemek yardımı uygulamamız devam ediyor. İl merkezinde ve köylerinde 100 vatandaşımızın da maaş ödemesini bu vatandaşlarımızın evlerine götürerek gerçekleştirdik."

    'ÇOK SAYIDA İDARİ PARA CEZASI UYGULADIK'

    İl dışından gelen vatandaşların Burdur'da 14 gün karantinada kalacaklarını kaydeden Vali Şıldak, şunları kaydetti:

    "İl dışından gelen vatandaşlarımız için duyarlılığımızı buradan da ilan ediyoruz. Burdur'a gelmek isteyen dışarıdaki hemşehrilerimiz olsun ya da başka bir sebeple Burdur'a gelecek kişilerin, bütün vatandaşlarımızın burada 14 gün süreyle ikamette kalacaklarını, evden dışarı çıkamayacaklarını bilmesinde fayda var. Ve bütün kurallara uyma çağrısı yapıyorum. Bu manada yaptırımla karşılaşmamak için, çünkü bundan sonra yaptırım uygulama noktasında da daha katı olmaya başlayacağız. Umuma açık yerler, kapalı kalması gereken iş yerleri bilhassa yurt dışından gelip 14 gün kuralına uymayan vatandaşlarımıza şu ana kadar çok sayıda idari para cezası uyguladık. Bunların bir kısmı kişi başı 392 TL'dir. Bir kısmı 3150 TL'dir. Ciddi sayıda ceza uygulandı. Bundan sonra da arttırarak devam edeceğiz. Lütfen bu konularda dikkatli olalım."

    FOTOĞRAFLI

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow