hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Burdur'da Öğretmenler Günü kutlaması

    Burdurda Öğretmenler Günü kutlaması
    expand

    Burdur'da Öğretmenler Günü kutlaması

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

     

    Mesut MADAN/BURDUR, (DHA)- BURDUR'da 24 Kasım Öğretmenler Günü törenle kutlandı.

    Burdur'daki Öğretmenler Günü kutlama programı Cumhuriyet Meydanı'nda başladı. Törende, İl Milli Eğitim Müdürü Emre Çay, Atatürk Anıtı'na çelenk sundu. Kutlama programı daha sonra Necip Fazıl Kısakürek Konferans Salonu'nda devam etti. Buradaki törene Vali Hasan Şıldak, AK Parti Burdur Milletvekili Bayram Özçelik, Garnizon Komutanı Albay Cenk Baburşah, Cumhuriyet Başsavcısı Özkan Gürdoğan, İl Genel Meclisi Başkanı Murat Akbıyık, İl Jandarma Komutanı Albay Orhan Kılınç ile öğretmenler ve öğrenciler katıldı.

    Törende konuşan Vali Hasan Şıldak, "Devletimizin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk çok başarılı askerliğinin ve devlet adamlığının yanında öğretmenliğiyle de ön plana çıkmıştır. Yerine göre tahtanın başına geçmiş Türk alfabesinin kullanımını göstermiştir. Hepimiz hayat boyunca sürdürdüğümüz uzun yolculukta geriye dönüp baktığımızda en özel kareler, en unutulmaz hatıralar öğretmenlerimizle yaşanmıştır ve her insanın, her yetişkinin hayatında rol model olarak kabul ettiği bir öğretmen mutlaka vardır" dedi.

    İl Milli Eğitim Müdürü Emre Çay da "Öğretmenlik ülkesine, ülküsüne ve yeni nesillere adanmış bir hayatı ifade etmektedir. Bu mesleğin sahipleri değeri hiçbir şeyle ölçülemeyecek kadar büyük fedakarlıkların sahipleridir. Çocuk ve gençlerimizi her alanda geliştiren, sermayesi insan olan, her şeyden önce eğitimin anahtarı konumundaki öğretmenlik toplumu aydınlatma noktasında mesleklerin en yücesidir" diye konuştu.

    Konuşmaların ardından Mehmet Uzal Sosyal Bilimler Lisesi öğrencilerinin oratoryo gösterisi izlendi.

    24 Kasım etkinlikleri çerçevesinde il genelinde düzenlenen yarışmalarda dereceye giren öğrencilere ödüllerinin verilmesinin ardından emekli olan öğretmenlere 'Hizmet Şeref Belgeleri', Vali Hasan Şıldak ve Milletvekili Bayram Özçelik tarafından verildi.

    FOTOĞRAFLI

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow