hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Burdur'da okul güvenliği toplantısı

    Burdurda okul güvenliği toplantısı
    expand

    Burdur'da okul güvenliği toplantısı

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

     

    Mesut MADAN/BURDUR,(DHA)- BURDUR'da Vali Hasan Şıldak başkanlığında okul güvenliği toplantısı yapıldı.

    Necip Fazıl Kısakürek Salonu'nda yapılan toplantıya Vali Şıldak'ın yanı sıra İl Emniyet Müdürü Arif Çankal, İl Jandarma Komutanı Albay Orhan Kılıç, İl Milli Eğitim Müdürü Emre Çay, okul müdürleri, mahalle muhtarları ve okul aile birliği başkanları katıldı.

    Toplantıda konuşan Vali Hasan Şıldak, 2019- 2020 eğitim öğretim yılının hayırlı olmasını diledi. Şıldak, "Okul güvenliği çok geniş bir kavram. Okul güvenliği konusunda İçişleri Bakanlığı'nın, Milli Eğitim Bakanlığı ile yapmış olduğu bir protokol çerçevesinde 10 yıla yakın bir süredir uyguladığımız okul güvenlik görevlileri uygulaması, irtibat görevlileri ve koordinasyon görevlileri uygulaması şeklinde sürdürülen uygulama bu yıl da devam edecek. Fiilen polis memuru bulunduramadığımız okullarımızda ise koordinasyon görevlileri vasıtasıyla sürekli okul idarelerimiz, emniyetimiz ve kırsal bölgede jandarmamızla irtibat halinde olacaklar. Okullarımızı güvenlik yönüyle çok sıkı bir takip altında tutuyoruz. Bu yıl ise daha bir itina göstererek, bu tedbirlerimizi almaya çalışacağız. Önümüzdeki günlerde okul müdürlerimiz okullarındaki özel güvenlik görevlileri de çalışmaya başladığında, bu görevliler okullarımızda görevlendirilmiş olan emniyet ve jandarma görevlileri ve okul aile birliği başkanlarımızın katılımıyla böyle bir dörtlü toplantıda gerçekleştirmek suretiyle okullardaki güvenlik koordinasyonunu birebir sıkı bir şekilde takip altına almak mümkün olacak" dedi.

    Okulların giriş ve çıkış saatlerinde önceki yıllarda olduğu gibi etkili şekilde trafik tedbiri alınmaya devam edileceğini anlatan Şıldak, "Gerek servislerin, gerek bireysel olarak öğrencisini okula getiren velilerin okullara rahat ulaşımını, trafiği aksatmadan yapmalarını, güvenli bir şekilde bunu sağlamalarını gerçekleştireceğiz. Yine okul servislerinin en sağlıklı ve olması gereken kurallara uygun şekilde servis hizmetlerini yerine getirebilmeleri adına tedbirlerimizi planladık. Bu konuda da sıkı denetim ve şartların uygunluğu konusunda kontrollerimiz devam edecek" diye konuştu.

    Vali Hasan Şıldak'ın konuşmasının ardından Emniyet Müdürlüğü, İl Jandarma Komutanlığı ve İl Milli Eğitim Müdürlüğü'nün okul güvenliğiyle ilgili yaptıkları çalışmaların sunumu gerçekleştirildi ve okul müdürlerinin istek ve talepleri dinlendi.

    FOTOĞRAFLI

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow