hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Burdur'da sokak hayvanları için mamamatik yerleştirdi

    Burdurda sokak hayvanları için mamamatik yerleştirdi
    expand

    Burdur'da sokak hayvanları için mamamatik yerleştirdi

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

     

    Mesut MADAN/BURDUR, (DHA)- BURDUR Hayvan Dostları Derneği (BURHAYDOS) tarafından kentin çeşitli bölgelerine sokak hayvanlarının beslenmesi için mamamatikler yerleştirildi.

    Gönüllülerin destekleriyle alınan paslanmaz malzemeden yapılmış 5 ve 10 kilo kapasiteli 11 mamamatik sokak hayvanlarının faydalanmaları için kentin çeşitli yerlerine yerleştirildi.

    BURHAYDOS Başkanı Aysel Turan, "Sokak hayvanları için veteriner Ahmet Arvasi Günel ile birlikte böyle bir çalışma yapalım istedik. Hayvanseverlerin desteğiyle kentin çeşitli noktalarına 11 mamamatik koyduk. Hedefimiz kentin bütün bölgelerine yerleştirebilmek. Bunlar besleme kaplarından daha güzel oldu. Besleme kapları hem görüntü kirliliği olabiliyordu hem de yağmurda ıslanıyordu, güneşte mamalar bozulabiliyor, vatandaşlar tarafından çöpe atılıyordu. Bu mamamatiklere sadece kuru mama konulacak, yemek konmayacak" dedi.

    Maddi durumu iyi olan vatandaşlardan destek beklediklerini belirten Turan, "Mamamatikleri ilk etapta besleme yapan hayvanseverlerin olduğu yerlere koyuyoruz. Herhangi bir yere konulduğu zaman, takip edilmezse, mama konulmazsa bir anlamı olmaz. Gönül ister ki her yerde bu mamamatiklerden olsun" diye konuştu.

    FOTOĞRAFLI

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow