hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Burdurlu eskrimciler iddialı

    Burdurlu eskrimciler iddialı
    expand

    Burdurlu eskrimciler iddialı

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Mesut MADAN / BURDUR, (DHA) - Burdurlu eskrim sporcuları Fethiye'de yapılacak Epe-Flöre Açık Turnuvası'na iddialı hazırlanıyor.
    Burdur'da eskrim sporcuları 16-17 Mart tarihlerinde Muğla'nın Fethiye ilçesinde yapılacak Epe- Flöre Açık Turnuvası hazırlıklarını sürdürüyor. Eskrim il temsilcisi ve antrenörü Ayşe Nuran Gürbüzeli, 2016 yılında Burdur'da ilk defa eskrim faaliyetlerini başlattığını belirtti. Gürbüzeli, "O günden bu yana gerek açık, gerekse uluslararası turnuvalarda sporcularımız tecrübe kazandı. İlimizde şu anda 100 civarında eskrim sporcumuz var. Müsabık sporcumuz ise 16 ile 20 arasında değişiyor. 16-17 Mart tarihlerinde Muğla'nın Fethiye ilçesinde yapılacak U10-U12-U14 Epe- Flöre Açık Turnuvası'na 16 sporcuyla katılacağız. Çalışmalarımız devam ediyor. Türkiye Eskrim Federasyonu'nun düzenlediği bu ve bunun gibi faaliyetler, organizasyonlar sporcuların kendini tanıma ve ölçmesine fayda sağlıyor. Bize desteklerini esirgemeyen Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü ile Türkiye Eskrim Federasyonu'na teşekkürlerimi sunuyorum" dedi.
    Burdur'da eskrime olan ilginin kendisini memnun ettiğini de anlatan Gürbüzeli, "2016 yılında ilk başladığımızda eskrim Burdur'un tamamen yabancı olduğu bir spor dalıydı. Okullarda yaptığımız tanıtımlarla, yetenek taramalarıyla eskrim sporcularını seçtik ve seçmeye devam ediyoruz. Sporcuları seçtikten sonra antrenmanlara gelen velilerin desteğini aldık. Veli desteği eskrimde çok önemli. Veli desteği olmadan zaten eskrim sporu yürüyebilecek bir spor değil. Burdur küçük bir il olmasına rağmen eskrim sporuna olan ilgiden oldukça memnunum" diye konuştu.

    GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ
    - Antrenmandan detaylar
    - Ayşe Nuran Gürbüzeli ile röportaj

    (FOTOĞRAFLI)

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow