hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Eğitime hayırsever desteği

    Eğitime hayırsever desteği
    expand

    Eğitime hayırsever desteği

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

     

    Mesut MADAN/BURDUR, (DHA)- BURDUR'un Bucak ilçesindeki 11 ilk ve orta dereceli okula yapılacak Yenilikçi Sınıf ve Tasarım Beceri Atölyesi'nin yapımı için hayırseverlerle protokol imzalandı.

    Geçen günlerde Burdur merkezde 15 ilk ve orta dereceli okula STK'lar ve hayırsever iş insanlarının katkılarıyla yapılacak Yenilikçi Sınıf ve Tasarım Beceri Atölyelerinin protokolünün imzalanmasının ardından şimdi de Bucak ilçesindeki 11 ilk ve orta dereceli okula yapılacak Yenilikçi Sınıf ve Tasarım Beceri Atölyesi'nin yapımı için hayırseverlerle protokol imzalandı. İl Milli Eğitim Müdürlüğü'ndeki protokol imza törenine Vali Hasan Şıldak, Bucak Kaymakamı Erol Tanrıkulu, Bucak Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı Hasan Yalçın Meçikoğlu ile hayırsever iş insanları katıldı.

    Vali Hasan Şıldak, "İlimizde Başarıyı İzleme ve Geliştirme Projesi (BİGEP) kapsamında giriştiğimiz bu eğitim seferberliğine meslek odalarımızın, iş dünyamızın, firmalarımızın, hayırsever ruha sahip iş insanlarımızın desteğiyle ilimizdeki okullarımız bünyesindeki yenilikçi sınıfların, tasarım beceri atölyelerinin sayısını artırmaya çalışıyoruz. Bu sayı ilimizde henüz istenilen seviyede değil. Bunu neden önemsiyoruz? Çünkü okullarımızdaki öğrenci ve öğretmenlerimizin motivasyonlarını son derece artırıcı bir ortam oluşturuyor bu sınıflar. Görerek, yaparak, uygulayarak öğrenme modelini getiriyor. Şu ana kadar da gerek hayırseverlerimiz gerek kamu eliyle hem il merkezinde hem ilçelerimizde yapılmış olan sınıflarımız var. Ancak bu sayıyı çok daha yükseltmek istiyoruz. Çünkü bizzat Milli Eğitim Bakanımızın takip ettiği, önem verdiği yenilikçi sınıfların oluşturulması eğitime bir ivme kazandırıyor" dedi.

    Vali Hasan Şıldak, eğitimde destek olan STK'ların temsilcileri ve iş insanlarına teşekkür etti.

    Vali Şıldak'ın konuşmasının ardından Vali Şıldak, Milli Eğitim Müdürü Çay ve hayırseverler tarafından protokol imzalandı.

    FOTOĞRAFLI

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow