hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    'Herkesin herkesten mesul olduğu döneme girdik'

    Herkesin herkesten mesul olduğu döneme girdik
    expand

    'Herkesin herkesten mesul olduğu döneme girdik'

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

     

    Mesut MADAN/BURDUR, (DHA)- SAĞLIK Bakanlığı tarafından açıklanan listede yüksek riskli iller arasında yer alan Burdur'da, Vali Ali Arslantaş vatandaşlara sosyal medyadan çağrı yaptı.

    Vali Ali Arslantaş, sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda, "Kıymetli hemşehrilerim, Sağlık Bakanlığımızın yayınladığı son risk haritasında ilimiz maalesef çok yüksek riskli iller arasında görünmektedir. Bu da bize, hep birlikte adım adım yapmamız gereken çok şey olduğunu anlatmaktadır. Tedbirlere uyarsak çok yüksek riskli illerden yüksek riskli illere geçme süresi en kısa sürede olacak il olduğumuz ve uyacağımız kuralların eğitimden iş hayatına ve sosyal yaşama kadar bir çok alanı etkileyeceği biliciyle hareket etmemiz gerektiği açıktır. Bugünden itibaren herkesin herkesten mesul olduğu bir döneme girdik" dedi.

    İlin risk haritasındaki durumunun her hafta güncelleneceğini belirten Vali Arslantaş, "Gelişmelere göre alınan tedbirlerde yeni düzenlemelere gidilebilecek. Ama her şey bizde ve tedbirlere uymamızda bitmektedir. Salgının iyileşme ve kötüleşme durumuna göre yeni kararlar ve tedbirlerin kaldırılmasına dönük kararlar alınabilecektir. Vatandaşlarımız günlük hayatın her alanında temizlik maske ve mesafe diye özetlediğimiz salgın tedbirlerine ne kadar riayet ederlerse ilimizin normalleşmeye o kadar hızlı geçebilmesini sağlayacaklardır. Hedefimiz mümkün olan en kısa sürede kontrollü normalleşme sürecini tamamlamaktır. Tedbirleri uygulanmasıyla ilgili denetimler bu çerçevede ve daha sıkı ve kararlı şekilde yürütülecektir" diye konuştu.

    FOTOĞRAFLI

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow