hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    İYİ Parti'nin kurucu il başkanı istifa etti

    İYİ Partinin kurucu il başkanı istifa etti
    expand

    İYİ Parti'nin kurucu il başkanı istifa etti

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

     

    Mesut MADAN/BURDUR, (DHA) - İYİ Parti Burdur Kurucu İl Başkanlığı yapan Osman Kurt, partisinden istifa etti.

    İYİ Parti'nin Burdur Kurucu İl Başkanı Osman Kurt, partisinden istifa etti. İstifa dilekçesini genel merkeze gönderen Kurt, dilekçesinde, 7 Kasım 2017 tarihinde kurucu il başkanlığı görevinin kendisine verildiğini hatırlattı. Kısa sürede partinin kuruluşunu tamamladıklarını aktaran Osman Kurt, kendisinin de milletvekili adayı olduğu 24 Haziran seçimlerinde cansiperane çalışarak, partinin en yüksek oy almasını sağladıklarını aktardı.

    Genel seçim sonrası parti için bir takım sorunlarla ilgili Genel Başkan Meral Akşener de dahil olmak üzere genel merkez üst düzey yöneticileriyle yaptığı görüşmelerden sonuç alamadığını kaydeden Kurt, şunları söyledi:

    "Defalarca teşkilat içi sorunların muğlak politikalarla çözülemeyeceği, kişilerin değil ilkelerin hâkim

    olduğu yönetim anlayışının benimsenmesi gerektiğini söylememize rağmen Burdur duymazdan gelindi. Marifet üretmek yerine mazeret üretildi. Dahası seçmenin emanetine sahip çıkmak için döktüğümüz ter hiçe sayıldı. Yanlışların katlanarak devam etmesi, uyarılarımızı dikkate almayarak 31 Mart Mahalli İdareler

    Seçimi öncesi teşkilat yapılanmasıyla ilgili il başkanımızın yerine başka bir şehrin il başkanına danışılarak karar alınması, teşkilatlara güç vermek yerine kendine güç devşirilmeye çalışılması çıktığımız bu yolu sizlerle yürünemez hale getirdi. Unutmayınız ki Burdur'un emanetine sahip çıkmak için teşkilatımızın önünde eğiliriz, ancak kişisel menfaatleri uğrunda mücadele veren hiç kimsenin önünde eğilmeyiz. Bizler bu yola gördüğü haksızlıklar karşısında susmak, birilerinin gölgesinde siyaset yapmak için çıkmadık. Burdur'un, Burdurlunun yanında olmak için yola çıktık. Ülkesi için değil kendi hırsları için yola revan olanları, zaaflarıyla malul ihtiras mahkumlarını Allah'a havale ediyor, ülkem ve ülküm için İYİ Parti'den istifa ediyorum."

    İYİ Parti Kurucu İl Başkanı Osman Kurt, 24 Haziran seçimlerinde milletvekili adayı olmuş, yurt dışı oyların dahil edilmesi sonucu vekilliği CHP adayı Mehmet Göker'e kaptırmıştı.

    FOTOĞRAFLI

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow