hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Kargoda ruhsatsız tüfekler ele geçirildi

    Kargoda ruhsatsız tüfekler ele geçirildi
    expand

    Kargoda ruhsatsız tüfekler ele geçirildi

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

     

    Mesut MADAN/BURDUR, (DHA)- BURDUR'da kargo firmasında teslim alınmadığı için bekletilen ruhsatsız 20 pompalı tüfek ele geçirildi. Kentte nisan ayındaki operasyonlarda da uyuşturucu, sahte alkol ve kaçak cep telefonları bulundu.
    Burdur Valiliği'nde yapılan yazılı açıklamada 'ruhsatsız silah satışı ve ticareti' kapsamında yapılan çalışmalar sonucunda, bir kargo firmasında teslim alınmadığı için geri gönderim olarak bekletildiği tespit edilen ruhsatsız 20 pompalı tüfek ele geçirildi. Olayla ilgili yakalanan bir şüphelinin ifadesinin ardından serbest bırakıldığı belirtildi.
    UYUŞTURUCU OPERASYONU
    Açıklamada ayrıca nisan ayı içerisinde Emniyet Müdürlüğü ekiplerinin yaptığı operasyonlara ilişkin bilgi verildi. Operasyonlarda 32.6 gram eroin, 2.55 gram metamfetamin, 2.79 gram skunk, 37.13 gram esrar ile 20 uyuşturucu hap ele geçirildiği, uyuşturucu madde ticaretinden elde edilen 1045 liraya el konulduğu, bu çalışmalarda 'kullanmak için uyuşturucu veya uyarıcı madde satın almak, 'kabul etmek veya bulundurmak' suçundan 12 şüpheli ve 'uyuşturucu madde imal ve ticareti' suçundan 2 şüpheli hakkında adli tahkikat yapıldığı ve bunlardan birinin tutuklandığı diğerinin ise adli kontrol kararıyla serbest bırakıldığı kaydedildi.
    SAHTE ALKOL OPERASYONU
    Açıklamada, halk sağlığını hiçe sayarak sahte alkol yapan ve satan şahıslara yönelik yapılan çalışmalar sonucu sahte 18 litre rakı, 13 litre votka, 0.4 litre viski, 14.95 litre etil alkol, 2.9 kilo anason bitkisi, alkol üretme düzeneği ve alkol derecesini ayarlamaya yardımcı bomemetre ele geçirildiği de belirtildi. Olayla ilgili 2 şüphelinin çıkarıldığı adli makamlarca adli kontrol şartıyla serbest bırakıldığı kaydedildi.
    KAYIT DIŞI CEP TELEFONLARI ELE GEÇİRİLDİ
    Kayıt dışı cep telefonu satışı ve cep telefonu IMEI kopyalaması kapsamında yapılan çalışmalarda tespit edilen 24 iş yerine düzenlenen operasyonda ise 43 kayıt dışı cep telefonu, 29 IMEI kopyalaması yapılan cep telefonu, Antalya Cumhuriyet Başsavcılığınca haberleşme bağlantısı kesilen cep telefonu ile kopyalama işleminde kullanılan 3 box cihazı ele geçirildiği belirtildi.

    FOTOĞRAFLI

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow