hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    MAKÜ Senatosu kararını verdi

    MAKÜ Senatosu kararını verdi
    expand

    MAKÜ Senatosu kararını verdi

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Mesut MADAN/BURDUR,(DHA)- BURDUR Mehmet Akif Ersoy Üniversitesi Senatosu 2020- 2021 öğretim yılı güz döneminin 12 Ekim'de karma bir yöntemle eğitime başlaması kararı aldı. 
    MAKÜ Senatosu 2020-2021 Güz dönemi ile ilgili kararını verdi. Senato 2020- 2021 öğretim yılı güz döneminin 12 Ekim'de karma bir yöntemle eğitime başlaması kararı aldı. Üniversiteden yapılan açıklamada, yüksek lisans ve doktora eğitimi dahil tüm derslerin yüz yüze gerçekleştirileceği bildirildi.
    Açıklamada, "Veteriner Fakültesi 3, 4 ve 5'inci sınıflar, Spor Bilimleri Fakültesi Beden Eğitimi ve Spor Öğretmenliği 2 ve 3'üncü sınıflar, Sağlık Bilimleri Fakültesi Acil Yardım ve Afet Yönetimi 3 ve 4'üncü sınıflar, Hemşirelik Bölümü 2 ve 3'üncü sınıflar, Bucak Sağlık Yüksekokulu Acil Yardım ve Afet Yönetimi 3'üncü sınıf, Hemşirelik Bölümü 2 ve 3'üncü sınıflar, Turizm İşletmeciliği ve Otelcilik Yüksekokulu Gastronomi ve Mutfak Sanatları Bölümü 1 ve 2'nci sınıflar, Türk Müziği ve Devlet Konservatuvarı Müzik Teknolojileri 3'üncü sınıf, Burdur Gıda Tarım ve Hayvancılık MYO Aşçılık Bölümü 1 ve 2'inci sınıf, Yeşilova İsmail Akın MYO Aşçılık Bölümü 1'inci sınıf, Gölhisar Sağlık Hizmetleri Meslek Yüksekokulu Optisyenlik 2'nci sınıf, İlk Acil ve Yardım Bölümü 2'nci sınıf, Burdur Sağlık Hizmetleri Meslek Yüksekokulu İlk Acil ve Yardım 2, Fizyoterapi 2, Ağız ve Diş Sağlığı 2'nci sınıf, Altınyayla Mehmet Tuğrul Meslek Yüksekokulu Acil Durum ve Afet Yönetimi 3, Sivil Savunma ve İtfaiyecilik 2'nci sınıflar ile Çavdır Meslek Yüksekokulu Yaşlı Bakım Bölümü 2'nci sınıf ve İş Sağlığı ve Güvenliği Bölümü 2'nci sınıflarındaki uygulama dersleri seyreltilmiş sınıflarda yüz yüze gerçekleştirilecek. Aynı sınıflardaki derslerin teorik kısımları uzaktan eğitimle gerçekleştirilecek. Bunun dışında kalan tüm ön lisans ve lisans düzeyindeki eğitim-öğretim ise uzaktan eğitim ile gerçekleştirilecek" denildi.
    Açıklamanın devamında, "Akademik birimlerimizin teklifleri doğrultusunda ihtiyaç duyulması halinde dönem sonunda veya yaz döneminde, yüz yüze takviye eğitimler planlanacaktır. Pandemi sürecinde, HES kodu doğrulanması ve sosyal mesafe kurallarına uymak koşuluyla, üniversitemiz kampüslerinin tüm öğrencilerimizin erişimine açık olmasına karar verilmiştir. Süreçlere ilişkin detaylı bilgilendirme önümüzdeki günlerde yapılacaktır. Tüm bu kararların yanında, pandeminin seyrine göre öğretim yönteminde (uzaktan, yüz yüze) değişiklik yapılabilecektir" ifadelerine yer verildi.
     

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow