hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Salda Gölü'nde alan çalışması

    Salda Gölünde alan çalışması
    expand

    Salda Gölü'nde alan çalışması

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

     

    Mesut MADAN/BURDUR, (DHA)- BURDUR Valisi Ali Arslantaş başkanlığındaki heyet Salda Gölü'nde incelemelerde bulundu.
    Burdur Valisi Ali Arslantaş, beraberinde Tabiat Varlıklarını Koruma Genel Müdürü Mehmet Ali Kahraman ve Çevre ve Şehircilik Bakanlığı heyetiyle birlikte, geçen hafta yapılan 'Salda Gölü'nü Koruma ve Kullanım İlkeleri' konulu toplantıda dile getirilen görüş ve önerilerle alınan karar doğrultusunda alan çalışması yapmak üzere Salda Gölü çevresinde incelemede bulundu.
    Alan çalışması sırasında Vali Arslantaş ve Genel Müdür Kahraman'a, Tabiat Varlıklarını Koruma Genel Müdürlüğü Yatırım Projeler Daire Başkanı Dr. Beyhan Oktar, TOKİ Uygulama Dairesi Başkanı Servet Altay, Vali Yardımcısı Sedat Yıldırım, Yeşilova Kaymakam vekili Mustafa Caner Culukar, Yeşilova Belediye Başkanı Mümtaz Şenel, İl Özel İdaresi Genel Sekreteri Asım Ertilav, MAKÜ Fen- Edebiyat Fakültesi Dekan Yardımcısı Prof. Dr. İskender Gülle, Doğa Koruma ve Millî Parklar 6. Bölge Müdürü Mahmut Temel, Çevre ve Şehircilik İl Müdürü Murat Alaçatlı, İl Kültür ve Turizm Müdürü Abdullah Kılıç, Burdur Orman İşletme Müdürü Sefa Karataş ve Burdur Amatör Spor Kulüpleri Federasyonu Başkanı Nuri Yıldırım eşlik etti.
    Alan çalışmasına kayak merkezi yolundan başlayan heyet, Salda Gölü'nü kuşbakışı olarak gören bu yoldan göl ve çevresini inceledi. Devamında ise gölün çevresini gezen heyet toplantıda dile getirilen konularda alan incelemesi yaparak, karşılıklı değerlendirmede bulundu.
    Vali Arslantaş, her bir görüş ve önerinin, dile getirilecek fikrin önemli ve değerli olacağı düşüncesiyle geniş katılımla bizzat tarafından yapılan Salda Gölü toplantısında, konuşulan konuları değerlendirmek üzere Çevre ve Şehircilik Bakanlığı'ndan gelen heyetle birlikte Salda Gölü çevresinde alan çalışması yaptıklarını belirtti. Çevre ve Şehircilik Bakanlığı ile birlikte yakın koordinasyon içerisinde, büyük bir çevre hassasiyetiyle yürütülen çalışmalarda önceliklerinin Salda Gölü ve çevresinin koruma kullanım dengesi içerisinde, doğal halini koruyarak bu eşsiz mirası gelecek kuşaklara en iyi şekilde taşımak olduğunu vurgulayan Vali Arslantaş, toplantıda dile getirilen bütün görüş önerilerinin çözümlenerek rapor haline getirildiğini, bu rapor doğrultusunda bugün yaptıkları alan çalışmasının yanı sıra hazırlanacak raporun ilk fırsatta bizzat Çevre ve Şehircilik Bakanına sunulacağını kaydetti.

    FOTOĞRAFLI
     

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow