hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Sokak hayvanı sahiplenen öğrencilere burs

    Sokak hayvanı sahiplenen öğrencilere burs
    expand

    Sokak hayvanı sahiplenen öğrencilere burs

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Mesut MADAN/BURDUR, (DHA)- BURDUR Belediyesi ile Antalya'daki bir üniversite arasında imzalanan protokolle barınaktan sokak hayvanı sahiplenen öğrencilere yüzde 100 burs verilecek.
    Burdur Belediyesi ile Antalya'daki bir üniversite arasında sokak hayvanlarını sahiplenenlere üniversitesinden yüzde 100 burs verilmesini öngören protokol imzalandı. Protokolle sahiplenilen sokak hayvanları 28 Mayıs'ta düzenlenecek Güzellik ve Yetenek Yarışması'nda boy gösterecek. 'Yuva Ol, dost kazan' sloganıyla başlatılan projenin protokolü Burdur Belediyesi Sultan Dere Hizmet Kampüsü'nde düzenlenen törenle Burdur Belediye Başkanı Ali Orkun Ercengiz, üniversitenin Rektörü Prof. Dr. Kamile Perçin Akgül arasında imzalandı. Törene Antalya Kültür ve Eğitim Vakfı Başkanı Ekrem Çalkılıç da katıldı.
    Törende konuşan Burdur Belediye Başkanı Ali Orkun Ercengiz, "Bugün hep birlikte hayırlı bir işe imza atacağız. Bu dünya yüzünde yaşayan canlıların sadece biz olmadığını ve yeryüzünde yaşayan tüm diğer canlılara da yaşam hakkını tanımamızın zorunlu olduğu bilinciyle üniversitemizle birlikte bir proje gerçekleştirdik. Bu proje sokak hayvanlarının sahiplendirilmesi ve sahiplenilen kişiler tarafından da bu hayvanlara iyi bakılmasının neticesinde de bir ödüllendirilme projesi" dedi.
    Bu projeyle unutulan doğayı hatırlamış olmayı dilediklerini vurgulayan Rektör Prof. Dr. Kamile Perçin Akgül de "Doğanın aslında bizim varlık nedenimiz oluşunu belki bu yolla doğanın diğer canlılarının da yaşam hakkına dikkati çekerek dolaylı yoldan da olsa bizim doğa anamızın paydaşları olduğumuzu hatırlatmak isteriz. Yalnızca biz yokuz. Bizler evet doğanın bir parçasıyız her ne kadar doğanın parçası olduğumuzu unutarak doğaya savaş açmış durumda da olsak teknolojik yaşamın getirdikleri bizi bu noktaya taşımış da olsa sonuç olarak bizim yaşam alanımız, burayı korumak gibi bir yükümlülüğümüz var" diye konuştu.
    Antalya Kültür ve Eğitim Vakfı Başkanı Ekrem Çalkılıç da şöyle dedi:
    "Çocuklarımızı yetiştirirken biz bir şeyi unutuyoruz. İyi doktorlar, iyi mühendisler, iyi mimarlar yetiştiriyoruz ama bunlara ne kadar merhamet verebildiğimizi ne kadar dünyamızın ihtiyacı olan duygularını ne kadar barışçıl öyküler oluşturabildiğimizi bilmiyoruz. Bu sebepten dolayı Sayın Başkanımızın bu projesi belki de çocuklarımıza iyi bir doktor olmaktan, iyi bir mühendis olmaktan, iyi bir mimar olmaktan daha kıymetli bir şey merhameti öğretecek. O yüzden çok büyük heyecan duyuyoruz."
    Konuşmaların ardından protokol imzalandı.

    FOTOĞRAFLI

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow