hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    UCİM Burdur'da gönüllü desteği bekliyor

    UCİM Burdurda gönüllü desteği bekliyor
    expand

    UCİM Burdur'da gönüllü desteği bekliyor

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

     

    Mesut MADAN/BURDUR, (DHA)- TÜRKİYE genelinde, çocuk istismarını önlemek amacıyla yapılanan Saadet Öğretmen Çocuk İstismarı İle Mücadele Derneği'nin (UCİM) Burdur İl Koordinatörü Zeynep Türe, Burdur'da da güçlenebilmek için gönüllüleri destek olmaya beklediklerini söyledi.

    UCİM Burdur İl Koordinatörü Zeynep Türe, yaptığı açıklamada, çocuk istismarına karşı diğer illerde olduğu gibi Burdur'da da mücadele etmek için bu konuda duyarlı olan bütün vatandaşları, kamu kurum ve kuruluşlarını kendileriyle işbirliği yapmaya davet etti. UCİM'in ülke genelindeki amacı ve çalışmaları hakkında bilgi veren Zeynep Türe, 'Çocuklar vatandır, çocuklarımızı korumalıyız' sloganından hareketle yola çıktıklarını aktardı. Türe, "2014 yılında Genel Başkanımız Saadet Özkan'ın görev yaptığı bir köy okulunda, okul müdürünün 6 kız çocuğuna yönelik istismarını fark etmesi ve durumu yargıya taşıması ile yapılanmamız başladı. Derneğin temelleri ise 2017 yılında Mersin'de atıldı. Burdur yapılanmasını ise 2020 yılı ağustos ayında tamamladık. Çocuk istismarına karşı diğer illerde olduğu gibi Burdur'da da mücadele etmek için bu konuda duyarlı olan bütün vatandaşlarımızı, kamu kurum ve kuruluşlarımızı UCİM ile işbirliği yapmaya davet ediyoruz" dedi.

    Türe, "'Çocuklar susmayacak UCİM yanlarında olacak' diyerek çıktığımız bu mücadelede, güçlü çocuklar yetiştirmek için ailelere ve çocuklara ücretsiz farkındalık eğitimleri verilecek. Toplum olarak çocukları korumak bizlerin hem hukuki hem de bireysel görevidir. Çocuklarımız için verilen bu mücadelede yer almak, eğitimlerimizden ve diğer faaliyetlerimizden haberdar olmak için ücretsiz bir şekilde www.ucim.org.tr adresinden gönüllü olabilirsiniz" diye konuştu.

    Öte yandan UCİM İl Koordinatörü Zeynep Türe ve beraberindeki heyet Vali Ali Arslantaş, Belediye Başkanı Ali Orkun Ercengiz'i ziyaret ederek, derneğin çalışmaları hakkında bilgi verdi.

    FOTOĞRAFLI

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow