hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    'Umuda Kapı Açıyorum' destekçilerine plaket

    Umuda Kapı Açıyorum destekçilerine plaket
    expand

    'Umuda Kapı Açıyorum' destekçilerine plaket

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

     

    Mesut MADAN/BURDUR, (DHA)- BURDUR Valiliği tarafından geçen yıl mart ayında uyuşturucuyla mücadele kapsamında uygulamaya konulan 'Umuda Kapı Açıyorum, Hayata Tutunuyorum' projesine destek veren paydaş kurumlar ve iş insanlarına plaket verildi.

    Necip Fazıl Kısakürek Konferans Salonu'nda düzenlenen toplantıya Burdur Valisi Hasan Şıldak, Mehmet Akif Ersoy Üniversitesi (MAKÜ) Rektörü Prof. Dr. Adem Korkmaz, İl Sağlık Müdürlüğü Halk Sağlığı Başkanı Dr. Sevinç Sütlü, Burdur Ticaret ve Sanayi Odası (BUTSO) Başkanı Yusuf Keyik ve diğer kurumların temsilcileri katıldı.

    Toplantıda konuşan Vali Hasan Şıldak, projeyi İçişleri Bakanlığı'na örnek proje olarak sunduklarını söyledi. Şıldak, "Bizzat Sayın Bakanımıza arz ettim. Konudan haberdar. Bütün uygulama birimleri olarak bu inanç, güven ve cesaretle yolumuza devam ediyoruz. Devletimizin bu alandaki mücadelesi belli. En başta Sayın Cumhurbaşkanımızın iradesi, talimatları ve Sayın İçişleri Bakanımızın Uyuşturucuyla Mücadele Koordinasyon toplantısında ifade ettiği kararlılık ve mücadele ruhu bütün illerimize yansıdı. Bizler de mücadelemizi il yönetimi olarak kolluk birimlerimizle, kaymakamlarımızla son derece güçlü şekilde üzerinde titreyerek devam ettiriyoruz" dedi.

    'İLİMİZ EN TEMİZ İLLERDEN BİRİSİ'

    Son yıllarda uyuşturucuyla mücadelenin terörle ve trafik terörüyle mücadele gibi üzerinde ihtimamla durulan en önemli konulardan biri olduğuna işaret eden Vali Hasan Şıldak, "Gerek emniyet, gerek jandarma birimlerimiz kuş uçurtmuyor. Her türlü özel çalışmayı yapmak suretiyle ilimiz sınırları dahilinde uyuşturucu satışına ve kullanımına müdahale ediyoruz. Çok olumlu sonuçlar alıyoruz. Bildiğiniz gibi ilimiz bu manada en temiz illerden birisi. Bu çok net olarak söyleyebilirim. Burdur uyuşturucu kullanımının en az olduğu illerden birisi" diye konuştu.

    'ATEŞ DÜŞTÜĞÜ YERİ YAKIYOR'

    Uyuşturucu ile mücadelenin sadece polisiye ve adli makamlar tarafından yapılmasıyla yetinilmeyecek kadar mühim bir mesele olduğunu aktaran Vali Şıldak, şöyle devam etti:

    "Ateş düştüğü yeri yakıyor. Proje kapsamındaki gençlerimizin pek çoğuyla, aileleriyle, yakınlarıyla birebir görüştüm. Nasıl bir bela olduğunu, nasıl çok çok mücadele gerektiren bir husus olduğuna bizzat şahit oldum. Uyuşturucu sadece bir sağlık sorunu değil. Aynı zamanda ülke güvenliğiyle ilgili bir sorun. Terörün en büyük finans kaynaklarından biri. Bu çocukları zehirlemekle kalmıyor. Buradan kazanılan para terör örgütlerinin kasasına akıyor. Toplumumuzu kemiren sosyal hastalıkların en tehlikelisi olan uyuşturucu ile elbette mücadele etmemiz lazım. Mücadelemizi sadece önleyici ve mücadele edici, sokakta bunun satışını yapanla, kullanıcı boyutuyla sınırlı tutmuyor, bu bataklığa düşmüş olan insanlarımızı iradeleriyle teşvik ve destek vererek bu hastalıktan kurtaran sosyal bir mücadele veriyoruz."

    Proje ortaklarından BUTSO Başkanı Yusuf Keyik, projenin tüm Türkiye'ye örnek olacak bir proje olduğunu ve projede yer almaktan mutluluk duyduklarını söyledi.

    MAKÜ Rektörü Prof. Dr. Adem Korkmaz, "Uyuşturucu gibi toplumları derinden kemiren, geleceğe karşı umudunu söndüren meselelerde tek boyutlu projelerin yürümesi ve çözümlerin sağlıklı olması mümkün değil. Umuda Kapı Açıyorum, Hayata Tutunuyorum projesi esasında ülkemizin ve toplumumuzun geleceğine umut oluyor" dedi.

    Proje Koordinatörü İl Sağlık Müdürlüğü Halk Sağlığı Başkanı Dr. Sevinç Sütlü de "Aileler uyuşturucuyla mücadelenin önemli bir parçası çünkü uyuşturucu bağımlılığı bir aile hastalığıdır. Kişiyi kendi başına değil tüm ailesiyle birlikte etkiler. Tedavi sürecini başarıyla devam ettiren madde kullanmadığını bize ispatlayan, günlük hayata karışan bağımlılarımızı da işe yerleştirerek ödüllendiriyoruz. İlk yerleştirmeler İŞKUR üzerinden TYP kapsamında 6 ay süreyle kamu kurumlarında oluyor. Bu süreyi başarıyla bitirenleri de özel sektörde işe yerleştiriyoruz" dedi.

    Proje kapsamında 32 bağımlıyı kamuda istihdam ettiklerini anlatan Sütlü, "Bugün itibariyle merkezimize 101'i erkek, 8'i bayan, 109 başvuranımız var. Bunların 9'u alkol, 100'ü madde bağımlısı. 94'üyle irtibatımız devam ediyor. 15 bağımlımızla irtibatımızı kaybettik. Bunlardan 6'sı cezaevinde onlarla da cezaevindeki psikologlar vasıtasıyla irtibat kuruyoruz" diye konuştu.

    Daha sonra proje kapsamında tedavi gören uyuşturucu bağımlılarına iş veren iş insanlarına Vali Hasan Şıldak ve protokol üyeleri tarafından plaketleri verildi.

    FOTOĞRAFLI

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow