hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Yasemin Zengin: Annem her zaman arkamda durdu

    Yasemin Zengin: Annem her zaman arkamda durdu
    expand

    Yasemin Zengin: Annem her zaman arkamda durdu

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Mesut MADAN / BURDUR, (DHA) - Milli atlet 2016 Balkan Dağ Koşusu Şampiyonu Yasemin Zengin, "Annem her zaman arkamda büyük bir destekçim olarak durdu. Benim için işe girip çalışmaya başladı. Antrenörümün desteğiyle hayallerime kavuştum" dedi.
    Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler İl Müdürlüğü tarafından 8 Mart Dünya Kadınlar Günü dolayısıyla öğretmenevinde program düzenlendi. Programa Vali Hasan Şıldak, Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler İl Müdürü Hasan Güven ile vatandaşlar katıldı. Programda, 2016 Balkan Dağ Koşusu Şampiyonu Burdurlu milli sporcu Yasemin Zengin konuşma yaptı.
    "KÜÇÜK YAŞTA ANNE OLMAK İSTEMİYORDUM"
    Merkez Çine köyünde oturduğunu ve atletizme başladığı zamanlarda köyde "Kız çocuğu koşmaz, neden koşuyor. Derslerine çalışmaz. Evlilik yaşı geldi" gibi şeyler söylendiğini anlatan Yasemin Zengin, "Hiçbir zaman pes etmek aklımdan geçmedi. Köyde küçük yaşta evlilikler vardı, zaten ben küçüktüm. Küçük yaşta anne olmak, büyük bir sorumluluğun altına girmek istemiyordum" dedi.
    "ANNEM HER ZAMAN ARKAMDA DURDU"
    Lise birinci sınıfta yarışmalarda derece almaya başladığını, antrenörünün tavsiyesiyle girdiği dağ koşusu şampiyonasında Türkiye ikincisi olarak milli takıma girdiğini ve Fransa'daki dünya şampiyonasına katıldığını aktaran Zengin, "Fransa'daki şampiyonaya tek başıma gittim ve ilk olarak o zaman ayaklarımın üzerinde durdum. Ferdi olarak 9'uncu, takımla şampiyon olduk. Daha sonra bir yıl sakatlık yaşadım. Köyde babama büyük bir tepki vardı. 'Kızı neden koşturuyorsun, Yasemin tayt giyiyor, kız çocuğu tayt giymez, Yasemin dersleriyle ilgilenmiyor, okumaz' diyorlardı. Annem her zaman arkamda büyük bir destekçim olarak durdu. Benim için işe girip çalışmaya başladı. Antrenörümün desteğiyle hayallerime kavuştum" diye konuştu.
    "İYİ Kİ MÜCADELE ETMİŞİM"
    2015 yılında liseyi bitirdiğinde üniversite sınavını kazanamadığını ve hayatının sonunun geldiğini düşündüğünü kaydeden Yasemin Zengin, şöyle devam etti:
    "Köyde yine tepkiler vardı. 'Bak demiştik, sınavı kazanamadı, zaten evlilik çağı geldi' diyenler oldu. Stadyumda eşyalarımı toplarken antrenörüm 'Bu kadar mücadele etmişken neden pes ediyorsun. Bir yıl daha bekleyelim, her şey düzelecek' dedi. Ben de ona güvenerek bir yıl sonrası hem sınava hazırlandım hem de antrenmanlarıma devam ettim. Yeniden milli takıma seçildim ve Bulgaristan'daki Balkan Dağ Koşusu Şampiyonası'nda birinci olarak İstiklal Marşı'mızı dinlettim. Bayrağımızı en yüksekte görünce çok mutlu oldum. 'İyi ki mücadele etmişim' dedim. İyi ki pes etmemişim."
    "KADINLARIN BAŞARAMAYACAĞI BİR ŞEY YOK"
    Şu anda büyük kadınlar kategorisinde yarışmalara katıldığını aktaran Zengin, "Kadınlar kendine güvenir, asla pes etmezse, hedeflerinden vazgeçmezse emin adımlarla çalışarak, hırsla, azimle yapamayacağı, başaramayacağı bir şey yok. Kadına şiddetin olmadığı, başarılarının konuşulduğu yıllarımız olsun" dedi.
    Vali Hasan Şıldak ise, "Kadınlar Günü mefhumlarına baktığımızda, 'Kadın nedir' diye sorduğumuzda, ilk aklımıza gelen kadın belki de 'En kutsal varlıktır' demek geliyor içimden. Çünkü her şeyden önce kadın annedir. Annelik zaten neslin devamının vazgeçilmez bir unsuru ve gerek dinimizin gerek manevi unsurlarımızın baş tacı ettiği en önemli, en önemliden de öte bir varlıktır" diye konuştu.
    Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler İl Müdürü Hasan Güven de kadın ve erkeğin birbirlerinin rakibi değil tamamlayıcısı olduğunu vurguladı.
    Programda Yasemin Zengin ile engelli çocuğuna tek başına bakan Ebru Ekici ve KOSGEB'den aldığı krediyle iş yeri açan Ayşe Can'a protokol üyeleri tarafından plaket verildi. Daha sonra protokol üyeleri tarafından açılışı yapılan Mehmet Akif Ersoy Halk Eğitim Merkezi Müdürlüğü kursiyerlerinin eserlerinin sergisi gezildi.

    GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ
    - Vali Şıldak'ın konuşması
    - Hasan Güven'in konuşması
    - Yasemin Zengin'in konuşması
    - Detaylar

    (FOTOĞRAFLI)

     

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow