hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Yörük göçü 14 Nisan'da

    Yörük göçü 14 Nisanda
    expand

    Yörük göçü 14 Nisan'da

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

     

    Mesut MADAN/BURDUR, (DHA) - BURDUR Yörük Kültür ve Araştırma Derneği Başkanı Alaettin Kalkan, geçen yıl ilkini düzenledikleri Yörük göçünün ikincisini 14 Nisan'da düzenleyeceklerini söyledi.

    Burdur Yörük Kültür ve Araştırma Derneği Başkanı Alaettin Kalkan, kent merkezindeki bir otelde yönetim kurulu üyeleriyle birlikte basın toplantısı düzenledi. Başkan Kalkan, "Geçen yıl ilkini yaptığımız temsili Yörük göçü ve yaren programının ikincisini, kültürümüzün unutulmaması ve sürdürülmesi amacıyla bu yıl 14 Nisan pazar günü düzenleyeceğiz" dedi.

    Bu faaliyet için kendilerini destekleyen Yörük il beyi Mehmet Cadıl ve Vali Hasan Şıldak'a teşekkür eden Alaettin Kalkan, "Temsili Yörük göçümüz 14 Nisan pazar günü saat 12.00'de Çatalpınar mevkisinden Uzay Çatı'ya kadar önde develer, koyun ve davar sürüleri, atlı grup, kepenekli çobanlarımız ve kortej eşliğinde sürecek. Uzay Çatı altında Yörük kültürünü yansıtan çadırlarda eskiden kullanılan malzeme ve materyallerden oluşan açık hava müzesi gezilebilecek. Akşam ise yaklaşık 20 sanatçımızın katılacağı yaren gecesiyle programımız sona erecek" diye konuştu.

    FOTOĞRAFLI

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow