hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Doğaya karşı daha hassas olmalıyız

    Doğaya karşı daha hassas olmalıyız
    expand

    COVID-19 Virüsü tüm dünyada etkisini sürdürüyor. Hepimizin endişeli olduğu bu dönemi, tamamen atlatabilmemiz için uyarılara kulak vermemiz gerekiyor. Alınan korunma tedbirlerine özenle uyalım. Hürriyet Bursa olarak, ‘Yeni Normal’ süreci hakkında iş ve cemiyet hayatının tanınmış isimleriyle bir yazı dizisi hazırladık. Bu süreçten nasıl çıkacağımız çok önemli. Birlikte başarmak dileğiyle.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    AYKUT-GÜLSÜN YILMAZ: AYKUT YILMAZ İLE HOLİSTİK YAŞAM MERKEZİ

    Doğaya karşı daha hassas olmalıyız

    Gülsin Hanım sizi kısaca tanıyabilir miyiz?
    1981 yılında Fransa’da doğdum. 1989 yılında Türkiye’ye geldim. İş hayatıma Ankara üniversitesi İbni Sina Hastanesi Anesteziyoloji ve reanimasyon bölümünde başladım. Bursa Çekirge Devlet Hastanesi’nin anestezi bölümünde görev yaptım. Hayatım boyunca eğitime gönül vermiş biri olduğum için çalışırken de farklı birçok üniversitede okul hayatım devam etti. En son sosyal hizmetler lisans bölümünü bitirdim ve aile danışmanlığı, masal terapisi, koçluk, nlp gibi birçok alanda eğitimler aldım.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    MASAL ATÖLYEM

    17 yılın sonunda sağlık bakanlığından istifa edip eşim ile birlikte çalışmaya başladım. 4 yıldır kişisel gelişim ve farkındalık seansları ile birlikte kendi masal atölyemde, çocuklarla çalışıyorum. Çocukların ihtiyaçlarına göre yazdığım masallar ile öfke kontrolü, özgüven kazanma, problem çözme becerileri kazandırma, dilhafıza geliştirme gibi konular üzerinde atölye çalışmaları yapıyorum.

    Aykut Bey, sizi de tanıyabilir miyiz?

    1977 yılında İstanbul’da doğdum. Babamın polis olması sebebi ile ilkokulu Diyarbakır’da ortaokul ve liseyi Çankırı’da bitirdim. Çok istediğim Samsun 19 Mayıs Üniversitesi Beden Eğitimi Öğretmenliği bölümünden 2003 yılında mezun oldum. 2005 yılında tanıştığım Hypoxi yöntemini Bursa’ya 2011 yılında getirdim. 2011 yılından bugüne kadar geçen sürede Bursa’da 9 bin danışana Hypoxi yöntemi ile sağlıklı ve bölgesel olarak zayıflamalarına yardımcı oldum.

    Pandemi sizi özel hayatınızda nasıl etkiledi?
    Her anın ne kadar kıymetli olduğunu bir kez daha kendimize hatırlatıp, güzel anılar biriktirmeye devam ettik ve ediyoruz.

    Kendi mesleğiniz üzerinden ‘Yeni Normal’ sürecini nasıl değerlendiriyorsunuz?
    Birçoğumuz değişen hayat standartlarımıza uyum sağlamakta zorlandı. Eğitim sistemindeki değişiklikler, iş hayatımızda yaşanan değişimler hepsi hayatımızda alışkanlıklarımızın dışında ortaya çıkan durumlar olarak önümüze çıkıyor. Bütün Bunların yanı sıra birde bulaşması halinde belirsizliklerin baş gösterdiği bir virüsten korunma sürecimiz devam etmekte. Maalesef bu süreci çokta iyi değerlendiremediğimizi görüyorum. Bir taraftan ciddi bir kaygı ve korkuya kapılıp aşırı bir izolasyon yaşayanları bir taraftan da çok dikkatsiz davrananları gözlemliyorum.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Sizce bu yeni sürece adapte olabildik mi? Gözlemlediğiniz olumlu ya da olumsuz etkiler nelerdir?
    Adapte olan grup çok azınlıkta diye düşünüyorum. Kişisel alan dediğimiz alanı korumayı öğrendik. Bence bu bir kazanımdır. Hijyene biraz daha dikkat etmeye başladık bunun da bir kazanım olduğunu düşünüyorum. Ayrıca doğaya ne kadar ihtiyacımız olduğunu ve bu konuda biraz daha hassas davranmayı öğrendiğimizi düşünüyorum. Çocuklarımız açısından olumsuz etkiler oldu tabi. Bana gelen ebeveynlerin aktarımları ve yaptığım gözlemlere göre online eğitimi çok ciddiye almadıklarını ve başarı oranlarının düştüğünü görüyoruz.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Doğaya karşı daha hassas olmalıyız

    Koronavirüs sürecinde kurumunuzda ne tür tedbirler aldınız?
    Bu süreçte merkezimizi büyütme ve sosyal mesafeyi mümkün olduğu kadar koruma kararı aldık. Dezenfektan kullanımı konusunda 10 yıllık bir deneyime sahibiz. Merkezimizde hijyen kurallarına fazlasıyla özen gösteriyoruz. Bu süreçte zemin ve yüzey dezenfektanlarına ek olarak Ortam havasının temizliği için de tedbirler aldık. Personel ile hizmet içi eğitimler düzenleyip çalışma prensiplerimizi güncellendik. Bu süreçte danışanlarımız merkezimizi güven içinde tercih etmektedirler.

    Kurum kültürünüzü nasıl tanımlarsınız?
    Firmamızı 2011 yılında Hypoxi bölgesel zayıflama üzerine kurduk. Yıllar geçtikçe herhangi bir olayın çözümlenmesi konusunda bütünsel bir bakış açısı gerektiğini tespit ettik. Ruh-beden-zihin bir bütündür. Deneyimlediğimiz her olay ile duyguları biriktirdiğimizi ve bu duygu birikimlerinin davranışlarımızı bozduğunu muhakkak duymuşsunuzdur. Bizim de bu durum sıklıkla karşımıza kilo alımı olarak çıkmaya başladı. Kişi zayıflamak istiyor ancak bunun için zihinsel olarak hazır olmadan kilo kaybının mümkün olmadığını tespit ettik. Yada dengede ve doyum içinde yaşayabilmek için sporu ve sağlıklı beslenmeyi hayatımıza dahil etmemiz gerektiğini ve insanların bunu nasıl yapacaklarını bilmediklerini gözlemledik.
    Böylelikle uzmanlıklarımızı birleştirip olaylara holistik bir bakış açısı getirmeye karar verdik.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    MERKEZİMİZİ YENİLEDİK

    Yenilenen Merkezimizin adını Aykut Yılmaz ile Holistik Yaşam olarak değiştirdik. Merkezimizin bir bölümünde 23 yıldır dünyada 17 yıldır Türkiye’de 10 yıldır Bursa’da Aykut Yılmaz tarafından kullanılan bir yöntem olan Hypoxi yöntemi uygulanmakta, bir bölümünde ise Gülsün İcik Yılmaz tarafından kişisel gelişim ve farkındalık seansları, sağlıklı yaşam danışmanlığı ve koçluğu,i lişki ve çift danışmanlığı,kariyer koçluğu,öğrenci ve sınav koçluğu,çocuklarla masal ve p4c felsefe atölyeleri uygulanmaktadır.

    Peki öne çıkan özellikleriniz nelerdir?
    Önceliğim topluma fayda sağlamak. Bir sosyal çalışmacı olduğum için de bu konu ile ilgili gönüllü birçok faaliyet yürütüyorum. Aynı zamanda Evrensel gelişim danışmanlık ve koçluk derneğinin başkanlığını yürütüyorum. Bir eğitmenim ve kişisel gelişimimize katkı sağlayacağını düşündüğüm her konuyu fayda sağlamak adına ulaşabildiğim herkesle paylaşıyorum.

    Bu süreç için kendi alanınızda yaşam kalitesi ve mutluluğu için ne gibi önerileriniz olur?
    Zihnin çalışma prensibine, göre zihin neyi beklerse o gerçekleşir. Olumsuz düşüncelerden arınıp, olumlu düşünceler İçinde olmak iyiliğimize hizmet edecektir. Bir kişinin öleceğine inandığında öldüğü bilimsel açıdan da kanıtlanmıştır. Bu yüzden tedbirlerimizi sıkı tutup olumlu düşünmemizi tavsiye ediyorum.

    Koronavirüsten sonra yeni bir dünyaya adım atacağımız çokça konuşuluyor. Bundan sonraki süreç için aldığınız kararlar, projeler var mı?
    Bu süreçte herş eye internet ortamından ulaştık. Bende kendi adıma görüşmelerimin ve hizmetlerimin çoğunu online olarak sağladım ve bu alanda ihtiyacı olanlara ulaşma konusunda çalışmaya devam ediyorum. Kurucu başkanlığını yaptığım DANIŞDER’in verdiği hizmetlerin içinde online olarak webinar, çalıştay ya da eğitimler olmasına özen gösteriyoruz. Bu konu ile ilgili geliştirdiğimiz projelerimiz devam ediyor.

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow