hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Düğün organizasyonları nasıl olacak?

    Düğün organizasyonları nasıl olacak
    expand

    Mart ayından itibaren iptal edilen düğün organizasyonlarının Temmuz ayında başlaması bekleniyor. Bu süreçte istatistiklerin seyri de önem kazanıyor. Sosyal mesafe ve hijyenin öne çıktığı kontrollü sosyal hayatta düğünlerin nasıl yapılacağı ise merak ediliyor.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Düğün organizasyonları nasıl olacakKoronavirüs nedeniyle çiftlerden bazıları düğününü yıl içinde farklı tarihe erteledi, bazıları ise önümüzdeki yıl yapma kararı aldı. İptal olan düğünlerden dolayı organizasyon firmaları da zor günler geçiriyor. Önlemler konusuna odaklanan firmalar, yasal olarak uygulanması istenecek kararlara odaklanmış durumda. ‘Düğünlere gelecek davetli sayısı nasıl belirlenecek? Sosyal mesafe ayarlanırken, neye dikkat edilecek? İçerdeki oturma düzeni, takı töreni, yiyecek ve içecek servisleri, hjiyen kontrolü nasıl yapılacak?’ merak edilen sorular arasında yer alıyor. Organizasyon firmalarının pandemi sürecini nasıl geçirdiklerini ve önümüzdeki dönemde yapılması beklenen organizasyonlara nasıl baktıklarını derledik.

    Düğün organizasyonları nasıl olacakHedef kitlenin istek ve hizmet niteliğine göre organizasyonlarda fiyatlandırmanın değişkenlik gösterdiğini söyleyen Sinem Uğurgün Prive Weddings & Events Şirketinin Sahibi Sinem Uğurgün, “Masa süslemesinde ortaya canlı çiçek aranjman, mumlar, supla, menü kartı gibi bir çalışmada kişi başı minimum 50-60 TL gibi bir rakamdan başlıyor. Talebe göre hizmet verdiğimiz pek çok kalem ayrıca fiyatlandırılıyor. Üst limit bizim kategorimizde yok diyebiliriz” diye konuştu.
    Bahar ve yaz dönemlerinde ağırlıklı olarak yüksek kişi sayılı davetlere hizmet verdiklerini hatırlatan Uğurgün, “Mart, Nisan, Mayıs ve Haziran ayında düğün ve sünnet organizasyonlarımız ile kurumsal davetlerin tamamı ertelendi. Eylül, Ekim, Kasım ayları ve 2021 yılına ertelemelerimiz var. Bu dönemde bizde sadece bir nişan iptal edildi. O da düğünün Eylül ayında olması nedeniyle oldu. Piyasada da nişan, mevlit gibi organizasyonlarda ve yurtdışı bağlantılı düğünlerde iptale gidilirken, genel anlamda ertelemeler yapıldı. Çiftler tedirgin oldu tabii… Çiftlerimize bu dönemde hayallerinden vazgeçmemelerini sadece biraz daha bekleme sürecinin oluştuğunu belirterek, umutlarını diri tutmaya çalıştık” dedi.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow


    TEDİRGİN DAVET YERİNE BEKLEMEYİ TERCİH EDİYORLAR

    Temmuz’da düğünlerin başlamasını beklediklerini söyleyen Uğurgün, bazı çiftlerin tedirgin bir davet yapmaktansa birkaç ay daha beklemeyi tercih ettiklerini belirterek, davetlilerin katılmaması, maske takma zorunluluğu, kişi sayısı kısıtlaması gibi endişelerin bekleme yoluna gidilmesinde etkili olduğunu vurguladı.

    ÖNLEMLER NETLEŞECEK

    Şu anda organizasyonlarını yaptıkları 5 yıldızlı oteller ve üst segment mekanların hala kapalı olduğunu hatırlatan Uğurgün, bu iş yerleri açıldıktan sonra düzenin biraz daha yerine oturacağını dile getirdi. İlerleyen günlerde önlemler çerçevesinin netleşmesini beklediklerini ifade eden Uğurgün, şunları söyledi:
    “Şu an 10 kişilik masalarda 4 kişi oturtulması, 600 kişi kapasiteli yere 250 kişi alınması, takı töreni olmayarak girişte takıların alınması, gelinle damadın kimse ile temasta bulunmaması, girişte ateş ölçülmesi, maskesiz girilmemesi, dezenfektanların hazır olması, özel hijyen sertifikalı garsonların servis yapması gibi önlemler söz konusu. Bunlar olması gerekenler ancak daha üst segment organizasyonlarda farklılıklar olabilir. Yemek servisleri için bir dizi önlemler daha eklenebilir. Biz, yıllardır hediye ve takıların girişte hazırlanan özel bölüme bırakılması, masalarda herkesin rahat edeceği şekilde mesafeli oturması, yoğun kalabalıkların olmayarak yerleşimin ayarlanması, bazı düğünlerde isteğe göre gelinle damadın el öpmemesi gibi detayları uyguluyorduk. Bundan sonra da bunlara devam edeceğiz. Dezenfektanların bulunması, hijyen standartlarının üst düzeyde devam etmesi bu süreç hafifledikten sonra da sürecektir. Ayrıca bundan sonra güven ve hizmet kalitesi daha çok önemsenecek özellikle hizmet konusunda müşterinin güvenini sağlayan markaların önü açık olacaktır.”

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    YÜZDE 25’İ BİR YIL ERTELEDİ

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Düğün organizasyonları nasıl olacakDünyayı etkisi altına alan koronavirüsün organizasyon ve düğün sektörünü de büyük ölçüde etkilediğini vurgulayan Elif Organizasyon Şirket Sahibi Elif Altınören, , çiftlerin anlayışlı ve durumun ciddiyetinde hareket ettiklerini belirterek, birlikte planlamalar yaptıklarını kaydetti. Süreci yakından takip ettiklerinin altını çizen Altınören, “2020 yılında düğün yapmayı planlayan evlenecek çiftlerimizin yüzde 50’si henüz planlarında bir değişiklik yapmadılar. Diğer yüzde 25’lik kısım düğün tarihlerini Ağustos, Eylül ve Ekim aylarına erteledi. Kalan yüzde 25’lik kısım ise düğün tarihini bir yıl erteleme kararı aldı. Bu oranlar virüsün görüldüğü ilk tarihten bugüne kadar oluştu. Mevcut tablonun hem organizasyon sektörü, hem de ülke adına ilerleyen günlerde daha iyimser bir tablo çizeceğine inanmaktayım. Düğünlerini erteleyen çiftlerimize firmamız, tüm kolaylıkları sağlamaya çalışıyor. Hep birlikte bu zorlukları aşacağız” dedi.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    FİZİKİ MESAFE VE HİJYEN KURALLARI

    Bu dönemde diğer sektörler gibi kendilerinin de sıkıntılı bir süreçten geçtiklerini anımsatan Altınören, finansal olarak çok zorlandıklarını ama bu süreçte toplum sağlığının da öne çıktığını ekledi. Faaliyet gösterdikleri sektörün fiziki mesafe kuralı uygulanmasının en zor olduğuna alanlardan biri olduğuna dikkat çeken Altınören, alınması gereken önlemlerle ilgili şunları söyledi:
    “Hijyen kurallarına dikkat edilmesi önemli. Tüm misafirlerimize tek tek fiziki mesafe korunmak suretiyle, girişlerde dezenfekte sıkılarak içeri alınması, maske takma kuralının asla ihlal edilmemesi gerekiyor. Kanunen dışarı çıkmaması gerekenlerle ilgili gelin, damat aileleri uyarıyoruz. Yeniden güzel organizasyonlarda buluşabiliriz.”

    TAKI TÖRENİ YAPILABİLİR

    Takı merasimlerinde değişikliklerin muhakkak yapılacağını söyleyen Altınören, “Gelin ve damada yakın temas olmadan zarflara konan hediyelerin takı sandığına verilmesi ile yapılabilir. Düğün, kına, nişan gibi merasimlerin ardından salonlar baştan aşağı yeniden dezenfekte edilerek, her bir organizasyon için hazır hale getirilebilir. İkramlı törenler işletmelerde kişiye özel hazırlanarak sunulabilir. Çalışanlara gerekli bilgilendirmeler ve eğitimlerle ayrıca koruyucu ekipmanlar ile hem misafirlerimiz, hem de bizlerin sağlığı korunabilir. Hepimiz sağduyulu olmalıyız. Duygu ile değil akıl ile hareket etmeliyiz. Tedbirlerimizi alıp, kurallara uyduğumuz sürece her şey güzel olur diye düşünüyorum” dedi.

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow