hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    5. Uluslararası Gemlik Zeytin Festivali başladı

    5. Uluslararası Gemlik Zeytin Festivali başladı
    expand

    5. Uluslararası Gemlik Zeytin Festivali başladı

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Fevzi SARIKAYA/GEMLİK,(Bursa),(DHA)- BURSA’da  5. Uluslararası Gemlik Zeytini Festivali, başladı. Gemlik Belediye Başkanı Mehmet Uğur Sertaslan, “Gemlik zeytini dünyanın en lezzetli sofralık zeytinidir” dedi.

    30 Ağustos Zafer Bayramı ile başlayan ve bu yıl 5’ncisi düzenlenen Uluslararası Gemlik Zeytini Festivali açılışı, coşkuyla gerçekleşti. Gemlik Belediye Başkanı Mehmet Uğur Sertaslan, “Gemlik zeytini dünyanın en lezzetli sofralık zeytinidir. Ticaret borsamız bunu tescilledi, ticaret odamız destekledi, esnaf odamız her yerde anlattı. Türkiye Büyük Millet Meclisi tutanaklarına bile geçti. Gemlik zeytini adıyla başka yerlerde üretilen zeytinin satılmasının önüne geçeceğiz. Lisanslı depoculuğu hayata geçireceğiz.” dedi.

    RESUL DİNDAR KONSER VERDİ

    Konuşmaların ardından halk oyunları gösterilerine geçildi. Yerli ve yabancı halk oyunu ekiplerinin gösterileri, vatandaşlar tarafından büyük bir beğeniyle izlendi. Halk oyunu gösterilerinin ardından sahne alan Grup Kios pop ve rock türünde en sevilen şarkıları seslendirdi. Festivalde ünlü şarkıcı Resul Dindar da sahne aldı. Konserin ardından Gemlik Belediye Başkanı Mehmet Uğur Sertaslan, Resul Dindar’a ilçeye özgü hediyeler verdi. Festival kapsamında bu akşam Ece Seçkin, yarın akşam ise Ziynet Sali sahne alacak.

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow