hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Gemlik Belediye Başkanı Sertaslan, özel çocuklarla seramik yaptı

    Gemlik Belediye Başkanı Sertaslan, özel çocuklarla seramik yaptı
    expand

    Gemlik Belediye Başkanı Sertaslan, özel çocuklarla seramik yaptı

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Kazım BULUT/GEMLİK,(Bursa),(DHA)-BURSA'da Gemlik Özel Eğitim Uygulama Okulu öğrencilerinin alçıdan saksı boyama etkinliğine katıldı.

    Gemlik Belediyesi Kültür İşleri Müdürlüğü ve Gemlik Cihatlı Özel Eğitim Uygulama Okulu işbirliği ile düzenlenen etkinlikte öğrenciler alçıdan yapılmış saksıları boyayarak çiçekler ekti. Okul Müdürü Mehmet Ali Erdur, öğretmenler ve velilerin de katıldığı etkinlik, sağlık tedbirleri dikkate alınarak Gemlik Belediyesi Park ve Bahçeler Müdürlüğü serasında gerçekleşti. Sağlığa zararsız malzemelerden kalıba dökülerek araba, kitap, bebek gibi şekillerde hazırlanan saksıları çeşitli renklerde boyayan çocuklar daha sonra kendi el emeği ile ürettikleri saksılara çiçekler ekerek keyifli dakikalar yaşadı.

    Etkinliğe katılan Gemlik Belediye Başkanı Mehmet Uğur Sertaslan da çocuklarla birlikte saksı boyadı. Özel Eğitim Okulu öğrencileri ile tek tek ilgilenen Başkan Sertaslan’a “vosvos” olarak bilinen araba şeklinde saksı hediye edildi. El işi ve boyamaya yönelik etkinliklerin çocukların yeteneklerini ve düşünce şekillerini geliştirmede önemli olduğunu belirten Başkan Sertaslan “Bütün çocuklarımız bizim için özel ve kıymetli. Önce çocuklarımız arasındaki farklılıkların kusur değil, birer özellik olduğunu anlamalı ve onların arasındaki eşitsizlikleri ortadan kaldırmalıyız. İki yıldır bu amaçla sene başlarında çocuklarımıza kırtasiye setleri hediye ediyor, okullarımızın çeşitli ihtiyaçlarını gidermeye özen gösteriyoruz. Çocukların sokaklarında özgür ve güvenle, eşitlik ve kardeşlik içinde oynadığı bir Gemlik ortaya çıkarmak için çalışmaya devam edeceğiz.”

    FOTOĞRAFLI

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow