hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Ateş ölçer, maske ve medikal tulum satışı arttı

    Ateş ölçer, maske ve medikal tulum satışı arttı
    expand

    Ateş ölçer, maske ve medikal tulum satışı arttı

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Yavuz YILMAZ/ İNEGÖL (Bursa), (DHA) –BURSA’da koronavirüs salgını maske, medikal tulum, eldiven ve ateş ölçer satışını arttırdı. Bu ürünlere talebin fazla olmasından dolayı piyasada bulamadıklarını dile getiren medikal firma sahibi Tayfun Bekil, “Piyasada ürünler azaldıkça, fiyatları da bunlara bağlı olarak artıyor” dedi.

    Çin'in Vuhan kentinde ortaya çıkarak dünyaya yayılan ve 24 bin üzerinde insanın ölümüne yol açan koronavirüsün Türkiye'de de görülmesinin ardından, kişisel alınan önlemler arttı. Vatandaşların, koronavirüs sebebiyle maske, medikal tulum, eldiven ve ateş ölçerlere talebi arttı. Konuyla ilgili açıklamalarda bulunan Bursa’da medikal malzeme satan Tayfun Bekil, özellikle piyasada ateş ölçerin zor bulunduğunu ve buna bağlı olarak fiyatlarının da arttığını belirtti.

    “SON ZAMANLAR MEDİKAL TULUM SATIŞLARI DA ARTTI”

    Satışların koronavirüs sonrası arttığını belirten Medikal firması sahibi Tayfun Bekil, “Maske, eldiven, dezenfaktan satışlarımız yoğun. Fakat son zamanlarda koruyucu tulumların da satışında artış başladı. Günlük tulumlar şimdilik elimizde var fakat sürekli kullanılan tulumlar ise piyasada yok. Günlük kullanım tulumlarımız ve maskelerimiz mevcut. Fakat maliyet artışlarından dolayı fiyatlarda artış söz konusu. Evlerde maske ve dezenfektan bulunuyordu. Son zamanlarda koruyucu tulumda olmaya başladı. Tulum giyip dışarıda korunuyorlar” dedi.

    Piyasada ateş ölçer sayısı azaldığı için fiyatlarında artış olduğunu dile getiren Bekil, “Fiyatlarda artış söz konusu. Bunun nedeni piyasada bulunmaması. Ateş ölçer sayısı oldukça azaldı. Bizde bile bir tane var. Biz perakendeciler kesinlikle fırsatçılık yapmıyoruz” ifadelerini kullandı.

    FOTOĞRAFLI

     

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow