hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Bursa'da doktora şiddete tepki

    Bursada doktora şiddete tepki
    expand

    Bursa'da doktora şiddete tepki

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Yavuz YILMAZ/İNEGÖL,(Bursa),(DHA) - BURSA Ağız ve Diş Sağlığı Hastanesi’nde görevli Diş Hekimi Hamdi Gören'in  uğradığı saldırı İnegöl Ağız ve Diş Sağlığı Hastanesinde görevli doktorlar tarafından kınandı.

    Sağlık-Sen Bursa Şube Başkan Yardımcısı Hüseyin Aydın ve sağlık çalışanlarının hazır bulunduğu hastane önünde yapılan basın açıklamasında doktorlar adına konuşan Başhekim Yardımcısı Hasan Güleryüz, olayın kendilerini derinden üzdüğünü söyledi. Sağlık çalışanlarına yapılan saldırıların her geçen gün arttığını ifade eden Güleryüz, “Neredeyse her gün sağlık çalışanlarına uygulanan şiddet haberlerini duyuyor ve okuyoruz. Türkiye’de her gün onlarca hekim ve sağlık çalışanı şiddete uğruyor. Sağlık çalışanlarına yönelik şiddet azalmak yerine giderek artıyor ve yaygınlaşıyor. İnsan sağlığı için özverili bir şekilde çalışan, işini belirli kanun ve kaidelere uyarak yapan, temel önceliklerinin hastalarının sağlıklarına kavuşması olan sağlık çalışanlarımıza yönelik şiddetin hiçbir gerekçesi olamaz ve hiçbir şekilde mazur görülemez” dedi.

    Güleryüz, sağlıkta şiddetin kanıksanacak ve olağan görülecek bir durum olmadığını belirterek, hasta hekim arasındaki ilişkinin şiddet olayları ile zedelenmesinin kendilerini derinden üzdüğünü dile getirdi ve saldırıyı kınadı.

    FOTOĞRAFLI

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow