hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Engelli öğrencilerden 'Engelsiz' sergi

    Engelli öğrencilerden Engelsiz sergi
    expand

    Engelli öğrencilerden 'Engelsiz' sergi

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Yavuz YILMAZ/İNEGÖL,(Bursa),(DHA)–BURSA'nın İnegöl ilçesinde, 23 yaş üstü engelli öğrenciler Girişimcilik Haftası münasebetiyle el emeği ile hazırladıkları el sanatları ürünlerinin yer aldığı ‘Engelsiz Girişimci’ temalı sergi açtı. 
    Bursa İnegöl Halk Eğitim Merkezi'nde eğitim gören 23 yaş üstü engelli öğrenciler, Girişimcilik Haftası münasebetiyle el emeği ile hazırladıkları el sanatları ürünlerinin yer aldığı 'Engelsiz Girişimci' sergisini açtı. Halk Eğitim Merkezi bahçesindeki program, saygı duruşunun ardından İstiklal Marşıyla başladı. Halk Eğitim Merkezi Müdürü Ömer Göktürk, “23 yaş üstü özel öğrencilerimizin, genç girişimci temalı sergisine hepiniz hoş geldiniz. Daha önceleri bu özel öğrencilerimiz özel insanlarımız evlerinde dört duvarın arasında toplumdan izole edilmiş bir şekilde yaşamlarını sürdürürken son zamanlarda devletimiz tarafından adeta devrim niteliğinde ki kararlarla bu öğrencilerimiz topluma entegre edildiler. Halk Eğitim Merkezi müdürlüğü olarak Halk Eğitim Merkezi içerisinde Türkiye’de ilk defa 23 yaş üstü özel öğrencilerimize yönelik olarak 5 kurs merkezinde yaklaşık 65 öğrenciye bu hizmeti sunmaktayız.  Bizim buradaki amacımız bu değerli özel çocuklarımızı topluma entegre ederek sosyalleşmelerini sağlamak yeteneklerini ortaya çıkarmak. El sanatları ürünlerini satarak en azından kendilerine ufakta olsa ayakta durmalarını sağlamaktır. Bu öğrencilere yönelik yaptığımız hizmetler sadece el sanatlarına yönelik değil bazı kurs merkezlerinde okuma yazma çalışmaları ve KPSS hazırlık kursları ile öğrencilerimizi hayata hazırlamaktayız. Bu öğrencilerimize fırsat verildiğinde neler yapıldığını stantlarda göreceksiniz.” dedi. Belediye Başkanı Alper Taban ise “Benim de çok mutlu olduğum güzel bir program olacağını düşündüğüm katılmak istediğim bir program. Ben öğrencilerimizi gerçekten çok seviyorum. Bulundukları yaş hiç önemli değil, çocuklarımız öğrencilerimiz bizim değerimiz. Onları sahiplenmek bir çaba içinde olmak gerçekten bizi ziyadesiyle mutlu ediyor. Ortaya koydukları ürünleri sergide göreceğiz ve alışveriş yapacağız. Ben onları kutluyorum. Emeği geçen herkese teşekkür ediyorum.” diye konuştu.

    Kaymakam Şükrü Görücü de “Bu çocuklar bizim bu çocuklar özel. Belki bu çocuklar 10-15 sene önce hiç birisi bilinmiyordu. Bilinse bile aileler bu çocuklarımızı kimseye göstermek istemezdi.  Bugün devletimizin sunduğu imkânlarla bu çocukların hep birlikte eserlerini göreceğiz. Devletimizin sosyal devlet olma gereği de budur. Halk Eğitim Merkezi müdürlüğümüz 23 yaş üstü çocuklarımıza devlet olarak her türlü imkanı sunuyor. Devletimiz de size engelliler ile alakalı her türlü hakları veriyor. Belki yeterli değil ama bunu daha da arttırıyoruz arttırmaya devam edeceğiz. Bizim için en önemli olay insana yapılan yatırımdır. Çünkü bu insanlar bizim bu çocuklar bizim. Ama bazı yerlerde zaman zaman sıkıntılar olduğunu görüyoruz. Şimdi duymayan görmeyeni bilmez görmeyen yürümeyeni bilmez ama toplum engelliyse bunların hiç birini bilmez.  Ama biliyoruz ki yolda gider ayağın takılır düşersin sende olursun bir engelli. Bunları unutmamız lazım. Bu çocukların annelerinin babalarının neler çektiğini ben çok iyi biliyorum. Bunlara hizmet etmenin ibadet ile eş değer olduğunu da ben kabul ediyorum. Bu çocuklar bizim sayıları da küçümsenmeyecek kadarlar. Devletimiz zaman zaman işe yerleştiriyor her türlü desteği veriyor. Bu kardeşlerimiz başı dara düştüğünde biz her zaman varız.” dedi.

    Konuşmaların ardından serginin açılışı yapıldı. Sergide yer alan ürünlerden protokol ile vatandaşlar satın alarak özel öğrencilere destekte bulundular.

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow