hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Genç hafızlar sokakta

    Genç hafızlar sokakta
    expand

    Genç hafızlar sokakta

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Yavuz YILMAZ/ İNEGÖL (Bursa), (DHA) - BURSA'nın İnegöl ilçesi Somuncu Baba Kuran Kursunda hafızlık eğitimini tamamlayan 29 öğrenci için ‘Hafızlık İcazet Merasimi’ düzenlendi. 
    Somunca Baba Cami'sinde düzenlenen programa, hafızlar tarihi İnegöl mehteri eşliğinde yürüyüşle gitti. Çinili Camisinden başlayan kortej yürüyüşüne ilçe haklıda katıldı. 

    Caminin grişinide hocalarıyla birlikte asker selamı veren hafızlar, askerlerimize destek verdi. Öğle namazı sonrası Bursa İl Müftüsü İzani Turan başkanlığında düzenlenen programda konuşan İlçe Müftüsü İsmail Hatipoğlu, “Her Müslüman Kur’an-ı Kerimi hayatının bir parçası haline getirmek zorundadır. Kur’an-ı Kerimi hayatımızla bütünleştirmenin yolu öğrenmek, ezberlemek, ne dediğini öğrenmek ve hayatımıza tatbik etmekten geçiyor.” dedi. 
    Bursa İl Müftüsü İzani Turan ise “Hafız olan yavrularımızı canı gönülden tebrik ediyorum. Onlara hizmet eden hocalarımızı kutluyorum. Hafız, muhafızdır, muhafaza edendir.  Hafızlar mübarek insanlardır, özeldir ve özel kişidir. Hafız ehlullahtır, hafız Allah’la sırdaştır. Allah’la musafaha eden, konuşandır. Hafızlık kolay değildir. İlk önce hamil olmak, sonra âlimi olmak, daha sonra amili olmak gerekir işte tamda bu noktadayız. Hafızlarımız zülcenaheyndir yani iki kanatlıdır. Bir taraftan okullarında çok başarılıdırlar bir taraftan da Kur’anın hafızı amili olma gayretindedirler ebeveynleri ne kadar mutlu olsa azdır ne kadar iftihar etseler azdır. Hafız olan yavrularımızı tebrik ediyorum. Kur’an-ı Kerimin alimleridir hafızlar. Kuranın alimi olanlar da ümmetin en seçkinleridir” diye konuştu. 

    Marmara Üniversitesi İlahiyat Fakültesi emekli öğretim görevlisi Kurra hafız Fatih Çollak, hafızlığın önemini ve değerini anlattı. Kur'an-ı Kerim'in pek çok mucizevi yönlerinin olduğunu belirten Çollak, Kur’an-ı Kerim’in gün geçtikçe gençleştiğini, hafızların ise yürüyen bir Kur’an olduklarını söyledi. En büyük ibadetin Kur’an-ı Kerim’i anlama ve yaşama olduğunu aktaran Çollak, “Hiçbir Müslüman evladının Kur’an’ı eline alıp okumaktan mahrum kalmaması lazım. Gençlerimizin mutlaka Kur’an’ı okumaları, anlamaları ve bunu yaşamaları lazım” dedi. 

    Konuşmanın ardından şehir dışından gelen Dünya Kuran okuma yarışmalarında birinci olan İstanbul Fatih cami imam hatibi Bünyamin Topçuoğlu, İstanbul Eminönü Yeni Cami imam hatibi Ferruh Muştuer ile Balıkesir Balya Vaizi Adem Özdemir sırayla Kur’an-ı Kerim tilaveti okudular. 

    Kur’an-ı Kerim tilavetinin hafızlık eğitimini tamamlayarak hafız olan 29 öğrenci tekbirlerle programa katılanlar tarafından ayakta karşılandı. Konuşmanın ardından Hafızlık İcazet Merasimi, Bursa İl Müftüsü İzani Turan’ın yaptığı hatim duasının ardından öğrencilere hediye takdimi ve icazet belgeleri takdim edildi. Programda ayrıca pilav ikramında da bulunuldu.

    FOTOĞRAFLI

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow