hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Girişimcilik kursu için ön kayıt başvuruları başlıyor

    Girişimcilik kursu için ön kayıt başvuruları başlıyor
    expand

    Girişimcilik kursu için ön kayıt başvuruları başlıyor

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Yavuz YILMAZ/İNEGÖL(Bursa),(DHA)- İNEGÖL Belediyesi tarafından 2012 yılından beri KOSGEB işbirliği ile gerçekleştirilen Uygulamalı Girişimcilik Kursu için ön kayıt başvuruları başlıyor.

    İş kurmak isteyenlere önemli imkanlar sunan 11.KOSGEB Uygulamalı Girişimcilik kursu için girişimci adayları 1 ila 6 Mart tarihleri aralığında e-devlet şifreleri ile birlikte 5. Mevsim Kültür Merkezindeki İnesmek Kurs Merkezine şahsen gelerek ön kayıt yaptırabilecek. 8 Mart Cuma günü yapılacak olan mülakatta belirlenen 30 kişi ise derslere katılmaya hak kazanacak.

    “GİRİŞİMCİLİK KURSU İLE YENİ İŞ İMKANLARI SAĞLIYORUZ”
    Uygulamalı Girişimcilik Kursu hakkında açıklamalarda bulunan Belediye Başkanı Alper Taban, “İnegöl Belediyesi olarak İnegöl’ümüzü daha yaşanabilir, modern bir şehir yapmak üzere sürdürdüğümüz asli belediyecilik hizmetlerimizin yanı sıra vatandaşımızın sosyal hayatını renklendirecek ve çeşitlendirecek pek çok proje ile de halkımıza hizmeti sürdürüyoruz. Tabi bu hizmetlerimiz sadece bunlarla sınırlı değil. Güçlü bir ekonomiye sahip olan şehrimizin atılgan, müteşebbis ruhlu, girişimci özellikleri ön planda olan, halkına da yeni iş alanlarında ufuk açacak olan KOSGEB işbirliği ile düzenlediğimiz uygulamalı girişimcilik kursu sayesinde yeni iş kurmaları noktasında rehberlik ediyoruz. Belediye olarak bugüne kadar birçok vatandaşımız için kurs açtık. Bunlardan birisi de KOSGEB aracılığı ile açtığımız girişimcilik kursudur. 2012 yılından beri her yıl düzenli olarak tekrarladığımız kursumuzdan bugüne kadar yüzlerce müteşebbis İnegöllü eğitim almış ve bunlardan bir kısmı projesini hazırlayıp hibe desteği almaya hak kazanmıştır” açıklamasında bulundu.

    6 MART ÇARŞAMBA GÜNÜNE KADAR ÖN KAYIT BAŞVURULARI ALINACAK
    11.Kosgeb Uygulamalı Girişimcilik kursunun ön kayıt başvurularını 6 Mart Çarşamba gününe kadar alacaklarını belirten Taban, “Girişimci adayları 1 ila 6 Mart tarihleri aralığında e-devlet şifreleri ile birlikte 5. Mevsim Kültür Merkezindeki İnesmek Kurs Merkezine şahsen gelerek ön kayıt yaptırabilecek. Başvuru formunda girişimci adaylarından kuracakları işletmenin faaliyet konusu iş kurma süreci ile alakalı bilgiler istenecektir. Kayıtlar tamamlandıktan sonra mülakatla belirlenen 30 kişi eğitim için uygun görülecektir. Bundan dolayı kursa başvuracak kişi, öncesinde projesini hazırlamak zorundadır. Eğitimi KOSGEB eğitmeni Tülin Karaatlı Tüzün verecek olup, eğitimin giderleri Belediyemiz tarafından karşılanacaktır. Kursumuza başvurular ücretsizdir.12– 15 Mart tarihleri arasında yapılacak eğitimin toplam süresi 32 saattir. Kursu tamamlayan kişilere; “Uygulamalı Girişimcilik Eğitimi Katılım Belgesi” verilecektir. Ayrıca Kursu tamamlayıp kendi işini kuran kişiler, KOSGEB kurslarından tekrar faydalanabildiği halde, kursu tamamladığı halde işini kurmayan kişiler ise bir daha bu kurslardan faydalanamayacaktır.”

    KATILIM KOŞULLARI
    Destekten yararlanmak için ön koşulun Girişimcilik eğitiminin tamamlanması gerektiğine vurgu yapan Taban, “Bu destekten Uygulamalı Girişimcilik Eğitimini tamamlayan Girişimciler yararlanabilir. Girişimcinin başvuru tarihi itibariyle son 1 (bir) yıl içerisinde aynı faaliyet konusunda (Güncel NACE-Ekonomik Faaliyet Sınıflamasında yer alan 4’lü koda göre) şahıs işletmesinin bulunmaması gerekmektedir. Ayrıca Girişimcinin tüzel kişi statüsünde kurulmuş herhangi bir işletmede %50’den fazla ortaklığının olmaması gerekmektedir. Girişimcinin kuracağı işletme, Türk Ticaret Kanunu’nda tanımlı gerçek veya tüzel kişi statüsünde olmalıdır. Girişimcinin destek sürecinde; başka bir işletme/kurum/kuruluşta SGK hükümlerine tabi olarak çalışmaması gerekmektedir.”

    HİBE VE DESTEKLER
    Hibe ve destek unsurlarına da değinen Taban, “KOSGEB onay kurulundan geçen projeler için geri ödemesiz; işletme kuruluşuna 2.000 TL’ye kadar, kuruluş dönemi makine, teçhizat ve ofis donanım ve yazılım desteğine 18.000 TL’ye kadar, işletme giderlerine de 30.000 TL’ye kadar hibe verilebiliyor. Ayrıca destek ve geri ödemeli sabit yatırım desteği için 100.000 TL’ye kadar kredi desteği veriliyor. Sabit Yatırım Desteği kapsamında, işletme kuruluş tarihinden itibaren 24 (yirmi dört) ay içinde satın alınacak makine, teçhizat ve yazılım için teminat karşılığı geri ödemeli olarak 100.000 (yüz bin) TL destek sağlanmakta” diye konuştu. Taban son olarak, “Amacımız; girişimciliğin geliştirilmesini sağlamak ve İnegöl’de kendi işini kurmak isteyen girişimcilere ön ayak olmak. Bu vesile ile açacağımız bu kursumuzun şimdiden tüm müteşebbis ruhlu hemşerilerimize hayırlı olmasını diliyor, girişimcilikle alakalı kendini geliştirmek ve kendi işini kurmak isteyenleri kursumuza katılmaya davet ediyorum” dedi.

    FOTOĞRAFLI

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow