hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    İnegöl Belediye Başkanı Taban: Herkesin gönlü ferah olsun

    İnegöl Belediye Başkanı Taban: Herkesin gönlü ferah olsun
    expand

    İnegöl Belediye Başkanı Taban: Herkesin gönlü ferah olsun

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Yavuz YILMAZ/İNEGÖL,(Bursa),(DHA) - BURSA'nın İnegöl ilçesinde koronavirüs ile ilgili olarak Belediye Başkanı Alper Taban tedbir amaçlı çalışmaların 7/24 aralıksız devam ettiğini ifade ederek “Herkesin gönlü ferah olsun. İnanıyorum ki bunu aşacağız” dedi.

    Tüm dünyayı etkisi altına alan koronavirüse ilişkin ülkemizde de alınan bir dizi tedbir kararları  uygulanmaya devam ediyor. İnegöl Belediyesi, Temizlik İşleri Müdürlüğü ve Park Bahçeler Müdürlüğü ekipleri, tedbir amaçlı çalışmalar kapsamında dezenfekte çalışmalarını sürdürüyor. Şuanda hali hazırda Temizlik İşleri Müdürlüğü tarafından 2 tanker, 1 kepçe, 2 ilaçlama aracı, 2 ULV cihazı ve 10 ilaçlama pompasından oluşan ekipman ile sahada çalışmalar devam ediyor. Park Bahçeler Müdürlüğü tarafından da 2 tanker ve 2 kamyonetin yer aldığı ekiplerle kırsaldaki parklar temizleniyor ve dezenfekte ediliyor. Ayrıca diğer 2 adet 18 tonluk büyük tanker ile cadde ve tretuvarlarda dezenfekte çalışmaları yapılıyor.

    PAZARYERLERİ DEZENFEKTE EDİLDİ

    Şuana kadar yapılan çalışmalarda kamuya ait özel kurumlar ve kuruluşlar hariç olmak üzere 250 ayrı noktada dezenfekte çalışması gerçekleştirildi. Son olarak Pazar yerlerinde dezenfekte çalışmaları yapıldı. Aynı zamanda şehrin muhtelif bölgeleri ve kırsal mahallelerde de dezenfekte çalışmaları aralıksız sürüyor. Sirkülasyonun yoğun olduğu alanlarda da dezenfekte çalışmaları periyodik olarak tekrarlanıyor.

    İKİNCİ EMRE KADAR DEVAM EDECEK

    Yapılan çalışmalar ve gelinen noktayla ilgili açıklama yapan İnegöl Belediye Başkanı Alper Taban, İnegöl Belediyesi olarak alınan tedbir kararları neticesinde ilk günden bu yana çalışmalarını sürdürdüklerini söyledi. Taban, “Kamu binaları başta olmak üzere sivil toplum kuruluşlarının binaları, şehrimizdeki çocuk oyun alanları, duraklar, çöp konteynırları, meydan, cadde ve sokaklar, yaşamın yoğun olduğu bölgelerde dezenfekte çalışmalarımız devam ediyor. Sağlık Bakanımızın da bu tedbirler ikinci bir emre kadar devam edecek dediği şeklinde bizler de çalışmaları aralıksız sürdürüyoruz. Cadde ve sokaklarda özellikle insanların yoğun olduğu bölgelerde dezenfekte cihazları da koymak istiyoruz” dedi.

    TEDBİRLER KAPSAMINDA MÜCADELE SÜRÜYOR

    Vatandaşlara mümkün olmadıkça sokağa çıkmamaları konusunda uyarıda da bulunan Taban, “Tabi her şeyden önce mümkün olmadığı sürece dışarıya çıkmamanın faydalı olacağını düşünüyorum. Çünkü vaka sayısı bir günde iki kat artış gösterdi. Dolayısıyla bunun büyümemesi adına bunu önemseyelim ve çok acil ihtiyaç olmadığı sürece dışarıya çıkmayalım. Gerekli tedbirleri de devletimiz başta olmak üzere Kaymakamlığımız, belediyeler olarak bizler ve diğer ilgili kurumlar almaya gayret ediyoruz. Herkesin gönlü ferah olsun. İnanıyorum ki bunu aşacağız. Bir vatandaşımızı kaybettik. Kendisine de Allah’tan rahmet diliyorum. Ailesine sabırlar diliyoruz. İnşallah el birliği ile kenetlenerek bunu aşacağız” şeklinde konuştu.

    FOTOĞRAFLI

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow