hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    İnegöl Belediye Başkanı Taban, makamını dijital ortamda teslim etti

    İnegöl Belediye Başkanı Taban, makamını dijital ortamda teslim etti
    expand

    İnegöl Belediye Başkanı Taban, makamını dijital ortamda teslim etti

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Yavuz YILMAZ,İNEGÖL,(Bursa),(DHA)-KORONAVİRÜS salgını nedeniyle 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı kutlamaları  bu yıl alışılagelmişin dışında düzenlenen etkinliklerle kutlanıyor. Her yıl geleneksel olarak gerçekleştirilen makam devir teslimi bu sene online olarak gerçekleştirildi.

    İnegöl Belediye Başkanı Alper Taban, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı kutlamaları nedeniyle makamını İnegöl İlkokulu 4. Sınıf öğrencisi Ceyhun Ayar’a online telefon görüşmesi ile devretti. Ceyhun Ayar online telefon görüşmesine küçük kardeşi Kerem ile katıldı. Başkanlık makamında gerçekleştirilen görüşmede Başkan Alper Taban; “Öncelikle 23 Nisan Çocuk Bayramınızı tebrik ediyorum. Gönül isterdi ki geçtiğimiz yıllardaki 23 Nisanlarda olduğu gibi burada Başkanlık Makamında birlikte kutlayalım, makam teslimini burada yapalım. Ancak bu yıl tedbirlerden dolayı daha dikkatli olmamız gerekiyor, sağlığımız için evde kalmamız gerekiyor. Bu nedenle sanal ortamda makamımı sana teslim etmiş olacağım” diyerek makam koltuğundan kalktı.

    Taban konuşmasının devamında; “Şuan İnegöl Belediye Başkanı temsili olarak sizlersiniz, bizlerden şehrin belediye başkanı olarak isteğiniz nedir, söylemek istedikleriniz neler?” diyerek sözü temsili başkan Ceyhun Ayar’a bıraktı. Küçük Başkan Ceyhun Ayar ise; “Bizler çocuklar olarak 1 buçuk aydır evdeyiz, bizler üzerimize düşeni yapıyoruz. Ben büyüklerden de aynı hassasiyeti göstermelerini istiyorum. Her gün caddeler insanlarla dolu. Onlarda bizim gibi kurallara uyarsa çok daha kısa sürede normal hayatımıza geri dönebiliriz” dedi.

    Görüşmenin devamında Başkan Alper Taban çocukları bu zor günlerin geçmesinin ardından makamında da ağırlamak istediğini belirterek; “Büyüklerinize, anne ve babanıza bizlerin selamını iletin. 23 Nisanı birlikte kutlayacağımız, kucaklaşacağımız günleri bizde en az sizin kadar sabırsızlıkla bekliyoruz. Sizler umudunuzu asla yitirmeyin. İçinizdeki coşkuyu, 23 Nisan sevincini asla kaybetmeyin. Evinizi, odanızı çok güzel şekilde süslemişsiniz, bundan dolayı sizleri kutluyorum. Sevgilerimi gönderiyorum” diyerek görüşmeyi sonlandırdı.

    FOTOĞRAFLI

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow