hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    İnegöl Belediye Başkanı Taban, sokak hayvanlarına yem desteği istedi

    İnegöl Belediye Başkanı Taban, sokak hayvanlarına yem desteği istedi
    expand

    İnegöl Belediye Başkanı Taban, sokak hayvanlarına yem desteği istedi

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Yavuz YILMAZ/İNEGÖL,(Bursa),(DHA)-BURSA'da İnegöl Belediyesi, kar nedeniyle yiyecek bulmakta zorlanan sokak hayvanları için belirli bölgelere yem bırakıyor. İnegöl Belediye Başkanı Alper Taban, "Vatandaşlarımızdan da ricamız, herkes elinden geldiği kadar bu konuda hassasiyet gösterirse bizler de mutlu oluruz” dedi.

    İnegöl Belediyesi, soğuk ve karlı günlerde sokak hayvanlarını da yalnız bırakmıyor. Kar yağışından dolayı yiyecek bulmakta güçlük çeken kuşlar için şehrin belirli bölgelerine buğdaylar serpilirken, ayrıca sokak hayvanları için yapılan beslenme noktalarına da yiyecek bırakılmaya devam ediyor.

    İnegöl Belediye Başkanı Alper Taban, zorlu kış günlerinde sokaktaki can dostlarının da unutulmadığını söyledi. Bu durumun vatandaşlara da örnek olması adına kamuoyu ile paylaşıldığını kaydeden Taban, “Şehrimizin belirli noktalarında sokak hayvanları için beslenme noktaları oluşturmuştuk. Buralara belirli zamanlarla yiyecekler bırakılıyor. Ancak kar yağışının sürdüğü günlerde bu işe özellikle önem veriyoruz. Şehrimizde hiçbir canlının aç kalmasına müsaade edemeyiz. Hz. Ömer’in ‘Dağlara buğdaylar serpin, Müslüman ülkede kuşlar aç kaldı demesinler.’ öğüdünden yola çıkarak şehrimizin belirli meydanlarına da buğdaylar serpiyoruz. Vatandaşlarımızdan da ricamız, herkes elinden geldiği kadar bu konuda hassasiyet gösterirse bizler de mutlu oluruz. Kurumuş bir tutam ekmek kırıntısı, belki de bir kuşun rızkıdır. Bizler yerel yönetimler olarak şehrimizdeki tüm canlılar için çalışmaya devam edeceğiz. Vatandaşlarımızdan da bu anlamda destek beklediğimizi ifade etmek istiyorum” dedi.

    FOTOĞRAFLI

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow