hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    İnegöl Belediyesi Çocuk Tiyatro Günleri başladı

    İnegöl Belediyesi Çocuk Tiyatro Günleri başladı
    expand

    İnegöl Belediyesi Çocuk Tiyatro Günleri başladı

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Yavuz YILMAZ/İNEGÖL (Bursa), (DHA)-BURSA’da İnegöl Belediyesi’nin Çocuk Tiyatro Günleri başladı. Cumartesi günü yapılan ilk gösterimde, İnegöl Belediyesi Şehir Tiyatrosu ‘Uçan Şemsiye’ oyunu ile çocuklarla buluştu.
    İnegöl Belediyesi’nin Çocuk Tiyatro Günleri sezonu açtı. Yeni sezonun ilk gösterimi 19 Kasım Cumartesi günü gerçekleştirildi. Her hafta Cumartesi günü saat 14.00’da farklı bir çocuk tiyatro oyununun minik sanatseverlerle buluşacağı gösterilerin ilkinde, İnegöl Belediyesi Şehir Tiyatrosu tarafından ‘Uçan Şemsiye’ oyunu sahnelendi. Beşinci Mevsim Kültür Sanat Merkezinde (BMKSM) sahnelenen oyuna, çocukların ilgisi yoğun oldu. Ümit Denizer’in yazdığı, Volkan Derman’ın yönettiği oyunda, çevre ve temizlik konusu işlendi.
    6-12 yaş arası çocuklar için sahnelenen oyunda; çocuk irisi, kaba, huysuz ve sevimsiz Devol’un, sürekli çevreyi kirletmesi ve çöplerini her seferinde çocukların oyun alanına dökmesi anlatıldı. Müzik, dans ve kuklaların kullanıldığı oyunda, çocuklara çevreyi koruma ve birlikte davranma bilinci aşılanması amaçlandı. Eğlenceli ve eğitici oyun ile çocukların hayal dünyasına farklı bir pencereden bakılırken, aynı zamanda çevre ve temizlik konusunda çocuklar bilgilenmiş oldu.
    Her cumartesi günü sahnelenecek çocuk tiyatro gösterileri kapsamında 26 Kasım Cumartesi günü ‘Evvel Zaman Kumpanyası’ isimli oyun izleyicilerle buluşacak. (DHA)

    FOTOĞRAFLI

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow