hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    İnegöl Belediyesi Çözüm Merkezi vatandaşların ihtiyaçlarını karşılıyor

    İnegöl Belediyesi Çözüm Merkezi vatandaşların ihtiyaçlarını karşılıyor
    expand

    İnegöl Belediyesi Çözüm Merkezi vatandaşların ihtiyaçlarını karşılıyor

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Yavuz YILMAZ/İNEGÖL,(Bursa),(DHA)-BURSA'da İnegöl Belediyesi Çözüm Merkezi, koronavirüs önlemleri kapsamında evlerinden çıkamayan 65 yaş üstü ve kronik rahatsızlığı bulunan vatandaşların gıda, ilaç ve alışveriş ihtiyaçlarını karşılıyor.

    Son günlerde yaşanan hizmet yoğunluğunu değerlendiren Başkan Alper Taban; “Halkımız lütfen evde kal çağrılarımıza uysun. Risk grubunda olan vatandaşlarımız için ekiplerimiz seferber olmuş durumda. İlçemizde bulunan kurumlarımızla işbirliğiyle oluşturmuş olduğumuz "Vefa Sosyal Destek Grubu" bünyesinde 65 yaş ve üstü olan, kronik rahatsızlığı bulunan vatandaşlarımızın yardımına koşuyor, şehrimizin dört bir yanındaki talepleri anında karşılıyoruz” dedi.

    “EKİPLERİMİZ VATANDAŞLARIN İHTİYAÇLARINI KARŞILIYOR”

    Çözüm Merkezine ulaşan taleplerin arttığını belirten Başkan Taban; “Çalışmalarını 7 gün 24 saat sürdürdüğümüz Çözüm Merkezi çağrı hattımıza 5 gün gibi kısa bir sürede 3343 çağrı geldi. Bu çağrılarda vatandaşlarımızın farklı farklı talepleri oluyor. Ekiplerimiz, vatandaşlarımızın sadece gıda taleplerini değil, ilaç, hastane ulaşımı, alışveriş ve diğer ihtiyaçlarını da karşılıyor” dedi.

    “ÇARŞI PAZAR ALIŞVERİŞLERİNE YARDIMCI OLUYORUZ”

    Bu süreçte İnegöl Belediyesi tarafından yapılan hizmetler hakkında detaylı bilgi veren Başkan Alper Taban, “Belediyemize ulaşarak bizden yardım talep eden vatandaşlarımıza duruma göre ihtiyaç sahibi ise gıda kolisi desteğinde bulunuyoruz. Yine bununla birlikte ücret karşılığı alışveriş yaptırmak isteyen teyze ve amcalarımız arkadaşlarımıza ihtiyaçlarını bildirdiğinde çarşı ve pazar alışverişini yapmada destek oluyoruz. Geçtiğimiz günlerde kanser hastası bir vatandaşımızı doktor randevusu olduğu için Bursa Uludağ Üniversitesine götürüp geri getirdik ” dedi.

    “TOPLU KULLANIM ALANLARINA DEZENFEKTAN KOYDUK”

    İnegöl Belediyesi olarak vatandaşların yanında olduklarını belirten Başkan Taban; “Ekiplerimiz dört bir koldan seferber olmuş durumda. Şehrimizin her köşesinde temizlik ve dezenfekte çalışmalarımız devam ediyor. Sokaklarımız, toplu kullanım alanlarımız temizleniyor. Toplu kullanım alanlarımıza dezenfektanlar koyduk. Bizler elimizden gelenin en iyisini yaparak bu süreci en az hasarla atlatacağımıza inanıyoruz. Bu süreçte halkımızın da kişisel hijyen kurallarına dikkat etmesini, sosyal mesafeyi korumasını özellikle yinelemek istiyorum” dedi.

    FOTOĞRAFLI

     

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow