hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    İnegöl Belediyesi maske üretimine hız kazandırdı

    İnegöl Belediyesi maske üretimine hız kazandırdı
    expand

    İnegöl Belediyesi maske üretimine hız kazandırdı

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Yavuz YILMAZ/İNEGÖL(Bursa),(DHA)-BURSA’da İnegöl Belediyesi, bünyesine kattığı makine ile günde 10 bin maske üretmeye başladı.

    İnegöl Belediyesi, koronavirüsle mücadele kapsamında maske ihtiyacının artması ile birlikte üretim kapasitesi arttırılarak seri üretime geçti. Maske üretimi için alınan makine, düzenlenen basın toplantısı ile tanıtıldı.

    Gerçekleştirilen basın toplantısında açıklama yapan Belediye Başkanı Alper Taban, “Virüsten korunma noktasında bilindiği üzere maske önemli bir araç. Ülkemizde Koronavirüs hastalığının görülmeye başlaması ile birlikte artan maske ihtiyacına kayıtsız kalamayarak gönüllü bir üretim ordusu ile halkımızın maske ihtiyacına bir nebze olsun çözüm üretmeye çalıştık. Fakat bilindiği üzere şuan maske temini noktasında ciddi bir açık var. Bizler İnegöl Belediyesi olarak bu zorlu süreçte halkımıza en iyi şekilde hizmet etmek ve devletimize destek olmak noktasında böyle bir adım attık. Almış olduğumuz maske üretim makinemiz günlük ortalama 10 bin maske üretecek. Aynı zamanda gönüllü üretim ekibimizin desteği de devam edecek. Şu durumda günlük 15 bin maske üretimi ile ilçemizdeki maske ihtiyacını karşılamayı hedefliyoruz. Üretmiş olduğumuz bu maskeler öncelikle hastanelerimiz, kamu kurumlarımız olmak üzere pazarlarımız ve toplu taşıma araçlarımızda halkımıza dağıtılacak” dedi.

    Üretilen maskelerin özellikleri hakkında da bilgi veren Taban; “Maskelerimiz 3 katlı ve özellikle belirtmeliyim ki tek kullanımlık değil. 60 derece üzerinde yıkanarak birkaç defa kullanabiliyorsunuz. Bu özelliği ile de sürekli yeni maske temin etme gereği duyulmayacak” şeklinde konuştu.

    FOTOĞRAFLI

     

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow