hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    İnegöl Belediyesi'nden teknolojiye dev adım

    İnegöl Belediyesinden teknolojiye dev adım
    expand

    İnegöl Belediyesi'nden teknolojiye dev adım

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Yavuz YILMAZ/İNEGÖL, (Bursa), (DHA) - BURSA'da İnegöl Belediyesi, kurum bünyesinde şehirdeki gençlerden oluşan 5 kişilik Proje Takımı kurmak için çalışmalara başladı. İlk proje 1 yılda tamamlanması planlanan Baykoca isimli 7 kişilik elektrikli gezi aracı olacak. Projeyi duyuran İnegöl Belediye Başkanı Alper Taban, ilçedeki tüm gençleri proje takımının belirleneceği mülakata katılmaya davet etti.

    Teknoloji alanında ortaya koyduğu çalışmalarla adından söz ettiren İnegöl Belediyesi, bu alanda dev bir adım daha atmaya hazırlanıyor. Şehirdeki teknoloji alanında meraklı ve kendini geliştirmek isteyen gençlerden oluşan 5 kişilik kendi proje takımını kumaya hazırlanan İnegöl Belediyesi, bu takımla hedefini de belirledi. DOSTUM Merkezinde oluşturulan Elektrikli Otomasyon Atölyesinde 1 yılda projesi hazırlanan elektrikli gezi aracı üretilecek.

    YENİ BİR HEYECAN

    Belediye Başkanı Alper Taban, bugün 13.00’da encümen salonunda konuya ilişkin basın toplantısı düzenledi. İlgili Başkan Yardımcıları ve daire müdürlerinin de yer aldığı basın toplantısında, 3 aşamalı projenin duyurusu yapılıp gençler proje takımına davet edildi. Başkan Taban, 3 aşamalı projeyi şöyle açıkladı: “Bugün bir yeniliği, yeni bir heyecanı, bir ilki sizlerle paylaşacağız. Aslında bugün 3 maddeyi sizlere aktaracağız. Öncelikli olarak biliyorsunuz teknoloji çağındayız, gelişim dönemindeyiz. Bu dönem içerisinde de öğrencilerimizin, gençlerimizin dikkatini bizler de İnegöl Belediyesi olarak doğru alanlara odaklamak istiyoruz. Önlerinde rol modeller oluşturarak gençlerimizin de bu alanlarda sağlıklı bir şekilde yol almasını istiyoruz. Tabi bu faaliyetlerin de kontrollü faaliyetler olmasını arzu ediyoruz. Gerçekten bilişim çok güzel ama vaktimizi ve zamanımızı alan yönüyle kullandığımızda gerçekten zamanı heba etmiş oluyoruz. Lakin gerçekten kontrollü, doğru, hedefe giden yolda kullandığımızda çok başarılı işlerin ortaya çıktığını görüyoruz. Bizler de İnegöl Belediyesi olarak gerek Strateji Müdürlüğümüz gerekse Fen İşleri Müdürlüğümüz uhdesinde yürüyen çalışmayı sizlerle paylaşmış oluyoruz.”

    ELEKTRİKLİ OTOMASYON ATÖLYESİ KURULDU

    “Öncelikli olarak İnegöl Belediyesi bünyesinde bir elektrikli otomasyon atölyesini hayata geçiriyoruz. Burada fiziki imkanları oluşturarak gençlere fırsat ve imkan vereceğiz çalışmaları için. Makine, ekipman ve malzeme açısından gerekli şartlar sağlanarak Doğa Sporları Merkezi içerisindeki bir alanımızı bir proje üretme ofisi haline dönüştürmüş oluyoruz. Burada aynı zamanda mühendislerimiz de genç kardeşlerimize mentörlük ederek nasıl çalışacaklarını göstermiş olacaklar. Bu projemizin birinci kısmı. Ben bu atölyede güzel işler çıkacağına canı gönülden inanıyorum. Bu sayede gençlerimize fırsat ve imkan oluşturmuş olacağız.”

    ELEKTRİKLİ GEZİ ARACI ÜRETİLECEK

    “İkinci duyurumuz da benim de heyecanla beklediğim tamamen yerli, milli ve İnegöl’e has bir elektrikli gezi aracı projesi. Bu aracı hayata geçireceğiz. Görsel olarak tamamen tasarımı özgün ve ismiyle birlikte patentleri alınmış, başvuruları yapılmış Baykoca isimli yerli bir gezici araç. Bu atölyeden çıkacak bir araç bu. Bu aracımızı da kendi hizmet ettiğimiz alanlarda değerlendireceğiz. Örneğin DOSTUM merkezimizdeki alan içerisinde vatandaşlarımızı gezdireceğimiz, işlerimizi görmek için kullanacağımız bir araç. Tasarımı da ismi de kurumumuza ait güzel bir çalışma. Özelliklerinden de bahsetmek gerekirse; 6 saat şarj ile 90 km gidecek, maksimum 25 km hız yapabilecek, elektrikli şarj ile akülerle çalışacak, 7+1 oturma alanı olacak, çeşitli sensörlerle içerisinde sürüş güvenliği yer alacak ve her şeyden önce çevreci olacak, sıfır emisyon ile hizmet ediyor olacak. Çevre dostu bir elektrikli araç olacak. Projeyi 1 yıl içerisinde tamamlamayı hedefliyoruz. Baykoca’yı 1 yıl sonra yolda göreceğiz inşallah.”

    5 KİŞİLİK PROJE TAKIMI KURULACAK

    “3’üncü çağrımız gençlerimize. Bu konuda heyecanı, merakı olan, ben bu işte varım diyen, proje takımında ben de olmak istiyorum diyen ne kadar gencimiz varsa onları davet ediyoruz. 5 kişiden oluşacak bu proje ekibini ileride Teknofastlerde de yarışması için projeleriyle değerlendirmek istiyoruz. Biz onlara gerekli imkan ve fırsatları vereceğiz. Başvurular www.inegolunfikri.com sayfasına girerek 22 Eylül Salı günü itibariyle yapabilirler. Bu altyapıyı hazırlamış olduk. Yine 12-16 Ekim tarihlerinde mülakat gerçekleştirilecek ve proje başlangıç tarihi de 1 Kasım olacak. 18 yaşından küçükler için veli izni de gerekiyor. Ayrıca başvuracak arkadaşlarımızın 16 yaşından da büyük olması gerekiyor. Öğrenmeye, takım çalışmasına yatkın, yeni fikirler üretmeye merakı olan, otomasy7on teknolojileri hakkında bilgi sahibi olan ve bu konulara yönelik heyecanı olan arkadaşlarımızı burada görmek istiyoruz.”

    PROJE VE AR-GE GÜNLERİ DEVAM EDECEK

    “Geçtiğimiz yıl Proje ve Ar-Ge günleri adı altında bir çalışma başlatmıştık. Ancak bu yıl pandemi nedeniyle bu yıl yapamadık. Bunları da her yıl düzenli olarak etki alanını da geliştirerek devam ettirmek istiyoruz. Önümüzdeki yıl salgın süreci normalleşirse tüm öğrencilerimizi kapsayacak bu çalışmaları devam ettireceğimizi ifade etmek istiyorum.”

    FOTOĞRAFLI

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow