hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    İnegöl Belediyesi'nin proje takımı kuruldu

    İnegöl Belediyesinin proje takımı kuruldu
    expand

    İnegöl Belediyesi'nin proje takımı kuruldu

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Yavuz YILMAZ/İNEGÖL,(Bursa),(DHA) - BURSA'da İnegöl Belediyesi tarafından yapılan mülakatlar neticesinde her biri farklı alanlarda bilgiye sahip ve gelişime açık 10 gencin katılımıyla oluşturduğu Proje Takımı kuruldu. Başta elektrikli gezi aracı Baykoca’nın yapımı olmak üzere benzer projelerde görev alacak 10 kişilik proje takımı, bu sabah düzenlenen basın toplantısıyla kamuoyuna tanıtıldı. Belediye Başkanı Alper Taban, “İnşallah burada bir sinerji oluşacak ve bu sinerji diğer gençlerimize, bu konuda heyecanı olan tüm girişimcilere, fikir sahiplerine imkan ve fırsat doğuracaktır” dedi.

    İnegöl Belediyesi, Eylül ayında bir proje takımı oluşturulacağı yönünde duyurular yapmıştı. Belediye Başkanı Alper Taban’ın tanıtımını yaptığı elektrikli Baykoca yerli gezi aracının üretimi ve benzeri projelerde görev alacak proje takımı için başvuruların alınmasının ardından, 58 kişinin başvurduğu proje takımında 10 kişilik kadronun belirlenmesi adına 2 gün yüz yüze mülakatlar yapıldı. Mülakatlar sonrası İnegöl Belediyesi Proje Takımı; Belediye Başkan Yardımcısı Fevzi Dülger, Fen İşleri Müdürü Yakup Can, Öğretim Üyesi Dr. İbrahim Gürsu Tekdemir ile Strateji Geliştirme Daire Müdürü Mehmet Akif Aslan’dan oluşan jüri tarafından yapılan değerlendirmeyle belirlendi.

    GENÇLERİMİZİ ÖNEMSİYORUZ

    10 kişilik Proje Takımı, bu sabah DOSTUM merkezinde düzenlenen basın toplantısıyla kamuoyuna tanıtıldı. Belediye Başkanı Alper Taban’ın katıldığı tanıtım toplantısında, Başkan Taban jüriye teşekkürlerini sundu. Taban, ayrıca cesaret örneği göstererek mülakatlara katılan tüm gençlere teşekkür etti. Burada bir açıklama da yapan Başkan Alper Taban, “Bugün Doğa Sporları Merkezimizdeyiz. Geçtiğimiz günlerde bir proje takımı oluşturuyoruz demiştik. Jüri üyelerimiz bunların çalışmalarını yapmıştı. Nihayete erdirilen çalışmayla ilgili bugün buradayız. Bildiğiniz gibi gençleri önemsiyoruz. Özellikle kendi alanında uzmanlığı olan, ehliyet ve liyakate sahip gençlerimizle yeni projeler oluşturabilmek adına onlara fırsat ve imkanlar vermek istiyoruz. Bildiğiniz gibi burada bir proje atölyesi oluşturduk ve bu proje atölyesinde arkadaşlarımıza imkanlar tanıyarak onların yeni projeler üretmelerini kendilerinden isteyeceğiz” dedi.

    YEREL YÖNETİMLERDE BİR İLK

    “Yerel yönetimler düzeyinde belki de bir ilki gerçekleştiriyoruz” sözleriyle konuşmasını sürdüren Taban, şöyle devam etti: “Geçtiğimiz günlerde duyurusunu yapmıştık; proje takımına yeni arkadaşlar arıyoruz demiştik. 58 müracaat aldık. Bu arkadaşlarımız içerisinden de 5 arkadaşımızı proje takımımıza katmak istiyoruz demiştik ancak bu sayıyı 10’a yükselttik. Bugün bu arkadaşlarımız aramızdalar. Ben öncelikle proje takımımızın belirlenmesinde özenle çalışan jüri üyelerimize çok teşekkür ediyorum. Başkan Yardımcım Fevzi Dülger Bey, Bursa Teknik Üniversitesinden değerli Dr. İbrahim Gürsu Tekdemir hocamız, Fen İşleri Müdürümüz Yakup Can ile Strateji Geliştirme Daire Müdürümüz Mehmet Akif Aslan’a çok teşekkür ediyorum. Burada 2 gün boyunca süren değerlendirmeler neticesinde arkadaşlarımıza da fırsatlar vererek kendilerini, fikir ve önerilerini anlatmalarını istedik. Bugün 58 kişi içerisinden 10 arkadaşımızı belirlemiş olduk. Ben katılan tüm arkadaşlarımızı cesaretlerinden ve girişimlerinden dolayı tebrik ediyorum. Her biri bizim için kıymetlidir, değerlidir. Seçilmiş olan arkadaşlarımı da tebrik ediyorum. Bir adım daha öne çıktılar ve proje ekibinde yer aldılar. İnşallah sizlerle ve bu konuda fikri olan tüm arkadaşlarımızla güzel işler yapmak istiyoruz.”

    ÖNCELİK BAYKOCA ELEKTRİKLİ GEZİ ARACI

    “Proje takımımızla neler yapacağız? Biz öncelikle atölye faaliyet takvimi oluşturarak burada arkadaşlarımızın birbirleriyle ve kurum çalışanlarımızla tanışmalarını planladık. Daha sonra kendilerine yönelik bir farkındalık eğitimi ile kendi içlerinde görev dağılımları gerçekleştirilecek. Ardından da ortaya neler konabilir noktasında emeklerini ortaya koyacaklar. İnşallah 1 Kasım itibariyle bu faaliyetlerin başlamasını hedefliyoruz. Neler üzerinde çalışacaklar; özellikle Baykoca elektrikli gezi aracı demiştik. Bunu önemsiyoruz. Arkadaşlarımızla birlikte hayata geçirmek istiyoruz. Yine elektrikli nostaljik tren, simulatif trafik işaretleri gibi farklı farklı konu başlıklarında burada çalışmalar yürütmek istiyoruz.”

    PROJE TAKIMI

    “Proje takımımızda yer alan arkadaşlarımızı da tanıtmak istiyorum. İbrahim Yalçınkaya arkadaşımız Mekatronik Mühendisliğinde kendisi. Yunus Kızılarslan Elektrik Elektronik Mühendisliği, Kadir Can Karagöz Makine Mühendisliği, Alper Demircan Elektrik Elektronik Mühendisliği, Serdar Doğru Kontrol Mühendisliği, Mesut İşinçelik Otomotiv Teknolojileri, İsmail Durak Makine Teknolojileri, Adem Badak Otomasyon Teknolojileri, Muhammet Akif Köse Elektrik ve Otomasyon Teknolojileri, Berke Kadir Mutlu arkadaşımız da lise düzeyinde Fen Bilimleri öğrencisi. Ben arkadaşlarımızı tebrik ediyorum, kutluyorum. Çalışmalarında kolaylıklar diliyorum. Bursa Teknik Üniversitemize de katkı ve destekleri için teşekkür ediyorum. İnşallah burada bir sinerji oluşacak ve bu sinerji diğer gençlerimize, bu konuda heyecanı olan tüm girişimcilere, fikir sahiplerine imkan ve fırsat doğuracaktır. Dolayısıyla bu vesileyle buralara da davet etmek istiyorum. Çünkü ortak aklı bir üst akla çevirerek bu yeni iş fikirlerini her an hayata geçirmek mümkün. İnegöl Belediyesi bu fırsat ve imkanları vermeye her zaman devam edecek.”

    TEKNOLOJİ TANSFER OFİSİ ÇALIŞMALARI SÜRÜYOR

    “Teknoloji Transfer Ofisi çalışmamız var devam eden. Yine Bursa Teknik Üniversitemizle birlikte sürdürdüğümüz bir çalışma. Yani aslında günümüzde teknolojinin ne kadar kıymetli olduğunu, inovasyon veya inovatif dediğimiz düşünce yapısının ne kadar kıymetli olduğunu yaşayarak görüyoruz. Biz de bu imkan ve fırsatları bu bakışta olan arkadaşlarımızla hayata geçirmek istiyoruz.”

    Basın toplantısında Proje Takımında yer alan gençler de sırasıyla kendilerini tanıttılar. Ardından karşılıklı istişarelerle toplantı devam etti.

    FOTOĞRAFLI

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow