hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    İnegöl’de camiler Cuma namazına hazırlanıyor

    İnegöl’de camiler Cuma namazına hazırlanıyor
    expand

    İnegöl’de camiler Cuma namazına hazırlanıyor

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Yavuz YILMAZ/İNEGÖL,(Bursa),(DHA)-BURSA’da İnegöl Belediyesi, 10 haftalık zorunlu aranın ardından Cuma günü itibariyle ibadete açılacak olan camilerin bahçelerinde temizlik ve dezenfekte çalışması gerçekleştiriyor.

    Çin’in Vuhan kentinde ortaya çıkan ve tüm dünyayı etkisi altına alan covid-19 salgınının yayılmasını önlemek amacıyla, Türkiye’de camilerde cemaatle namaz kılmak yasaklanmıştı. 20 Mart’tan bu yana Cuma namazlarının da kılınmadığı ülkemizde, ibadethanelerimiz 29 Mayıs itibariyle cemaatle buluşuyor.

    CAMİLER KONTROLLÜ ŞEKİLDE AÇILIYOR

    Salgının kontrol altına alınmasıyla birlikte geçilen normalleşme sürecinde alınan bazı tedbirlerin kademeli olarak gevşetilmesi kararı alınmıştı. Camilerde cemaatle namaz kılınması da bu kararlar arasında yer alıyor. İlk etapta sadece öğle, ikindi ve cuma namazlarının camilerde cemaatle kılınabilmesi mümkün olacak. Ayrıca tedbirler kapsamında camilerde abdest alınmayacak, maske takılacak, evden seccade ile gelinecek, sosyal mesafeye dikkat edilecek, tokalaşma yapılmayacak ve hasta olanların ibadetlerini evde yapması istenecek.

    CAMİLER 29 MAYIS’A HAZIRLANIYOR

    Öte yandan, İnegöl Belediyesi 20 Mart’tan bu yana Cuma namazlarının kılınmadığı ülkemizde, 10 haftalık zorunlu aranın ardından camilerin yeniden açılacağı tarih öncesi tüm camilerde temizlik ve dezenfekte çalışması başlattı. Diyanet İşlerinden yapılacak açıklamada şehrimizde 52 caminin bahçelerinde namaz kılınacağı ifade edilmişti. Namaz kılınacak tüm camiler, Temizlik İşleri Müdürlüğü ekipleri tarafından 29 Mayıs’a hazırlanıyor. Cami bahçeleri su ve dezenfektanla temizlenerek hijyenik hale getiriliyor.

    FOTOĞRAFLI

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow