hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    İnegöl’de karla mücadele çalışmaları sürüyor

    İnegöl’de karla mücadele çalışmaları sürüyor
    expand

    İnegöl’de karla mücadele çalışmaları sürüyor

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Yavuz YILMAZ/İNEGÖL (Bursa), (DHA)-BURSA’nın İnegöl ilçesinde etkili olan kar yağışının ulaşımda aksamalara yol açmaması için ekiplerin çalışmaları sürüyor. İnegöl Belediyesi, kırsal mahallelerde Bursa Büyükşehir Belediyesi ile birlikte karla mücadele için oluşturulan 11 bölgede çalışmalarını sürdürüyor. Kar nedeniyle kapanan tüm köy yolları ulaşıma açıldı.

    Belediye ekipleri, karla mücadele çalışmaları kapsamında ilçenin kırsal mahallelerini 11 bölgeye ayırdı. Bu kapsamda, 1’inci Bölge Kıran hattı, 2’nci Bölge Elmaçayır-Fevziye hattı, 3’üncü Bölge İnayet hattı, 4’üncü Bölge Boğazova hattı, 5’inci Bölge İclaliye-Hamidiye (Gazelli) hattı, 6’ncı Bölge Hayriye-Bahariye hattı, 7’nci Bölge Oylat-Saadet-Bahçekaya hattı, 8’inci Bölge Kurşunlu’dan başlayıp Gedikpınar’a uzanan hat, 9’uncu Bölge Osmaniye-Mezit hattı, 10’uncu Bölge Güzelyurt-Hamitabat hattı, 11’inci Bölge ise Kurşunlu ve Kulaca arasında kalan mahalleleri kapsayan Tekke-Cemiyet hattı olarak belirlendi.

    İNEGÖL’DE KAPANAN KÖY YOLLARI AÇILDI

    Kırsalda oluşturulan sorumluluk alanları, Büyükşehir Belediyesi ile paylaşıldı. Bu kapsamda, 7 bölge İnegöl Belediyesi sorumluluğuna, 4 bölge ise Büyükşehir Belediyesi sorumluluğuna bırakıldı. İnegöl Belediyesi 3 müdürlük ile karla mücadele çalışmalarını sürdürüyor. Fen İşleri Müdürlüğü başta olmak üzere Park Bahçeler Müdürlüğü ve Temizlik İşleri Müdürlüğü karla mücadele çalışmalarında görev alıyor. Temizlik İşleri Müdürlüğü, 30 personel ile kaldırımlarda kar temizleme çalışması gerçekleştirirken, Park Bahçeler Müdürlüğü ise ilçe merkezinde 25 personel ile kar küreme çalışması, 15 personelle de tuzlama çalışmalarına destek veriyor. Fen İşleri Müdürlüğü de 114 kişi ile merkez ve kırsal mahalle yollarının devamlı trafiğe açık kalacak şekilde temizlenmesi çalışmalarını sürdürüyor.

    Ekipler 184 personel ile 3 kar küreme aracı (kamyon), 4 tuz serici ve kar küreyici kamyon, 13 adet kazıcı yükleyici iş makinesi, 3 greyder ve 3 yükleyici kepçe ile çalışmalarda görev alıyor. Dün akşam başlayan yoğun kar yağışı sonrası, ekipler gece boyu tüm kırsal mahallelerin yolunu açtı. Çalışmalar aralıksız sürerken, şu anda İnegöl’de kapalı köy yolu bulunmadığı ifade edildi.

    KALDIRIMLAR KAR VE BUZDAN TEMİZLENİYOR

    Belediye ekipleri, kar yağışı sonrası başta ana arterler olmak üzere ilçenin genelinde kaldırımların kar ve buzdan temizlenmesi için de çalışma başlattı. 30 kişilik ekip, yayaların sorun yaşamaması için kaldırımları temizliyor.

    FOTOĞRAFLI

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow