hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    İnegöl'de korona denetimleri sürüyor

    İnegölde korona denetimleri sürüyor
    expand

    İnegöl'de korona denetimleri sürüyor

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Yavuz YILMAZ/İNEGÖL,(Bursa),(DHA) - BURSA'nın İnegöl ilçesinde,  Kaymakam Şükrü Görücü ile Belediye Başkanı Alper Taban, koronavirüs denetimleri kapsamında Park Caddesi ve Anafartalar Caddesinde esnaf ve vatandaşlara yönelik denetim gerçekleştirdi. Denetimler sırasında açıklama yapan Başkan Alper Taban, “Vatandaşlarımıza söyleyeceğimiz şudur ki; rehavete kapılmadan tedbirlerle yaşamı kolaylaştıralım” dedi.

    İnegöl Kaymakamı Şükrü Görücü ile Belediye Başkanı Alper Taban, koronavirüs tedbirlerine yönelik denetimleri sürdürüyor. Emniyet, jandarma ve zabıta ekipleriyle birlikte her hafta farklı bölgelerde yapılan denetimler kapsamında bugün Park Caddesi ve Anafartalar Caddesi ile civar sokaklarda denetimler yapıldı.

    UYARILAR YAPILIP MASKE DAĞITILIYOR

    İşyerlerine tek tek girerek kontroller ve uyarıların yapıldığı denetimde, vatandaşlara da telkinde bulunuluyor. Kurallara uymayan vatandaşlar uyarılıyor. Aynı zamanda İnegöl Belediyesi tarafından üretilen maskelerin de dağıtıldığı denetimlerde, pek çok işyeri ve vatandaşın kurallara riayet ettiği görüldü.

    “REHAVETE KAPILMADAN TEDBİRLERE UYALIM”

    Denetimler sırasında açıklama yapan Belediye Başkanı Alper Taban, “Bugün yine Kaymakamımız, Emniyet Müdürümüz, Sağlık Müdürümüz ile birlikte covid-19 kapsamında rutin denetimlerimizi sürdürüyoruz. Vatandaşlarımıza söyleyeceğimiz şudur ki; rehavete kapılmadan tedbirlerle yaşamı kolaylaştıralım. Gördüğümüz kadarıyla vatandaşlarımız kurallara olabildiğince riayet ediyor ama ifade ettiğimiz gibi ‘bana bir şey olmaz’ mantığının kimseye faydası yok. Vakaların da bu anlamda yükseldiğini görebiliyoruz hem ülke genelinde hem şehrimizde. Vatandaşlarımızdan kendilerine dikkat etmeleri ve tedbirlere uymalarını istiyoruz” dedi.

    EV GEZMELERİ, KAÇAK NİŞAN VE ASKER EĞLENCELERİ VAKALARI ARTTIRIYOR

    Kaymakam Şükrü Görücü ise “Her hafta olduğu gibi bu hafta da ilçemizin farklı bir mahallesini hem denetlemek amacıyla hem de esnaf ve vatandaşlarımızı uyarmak, eksikleri varsa gidermek için sahadayız. Eksiklerini gidermeyen ve önlemlerini almayanlar için gereğinin yapıldığını da belirtmek istiyorum. Biliyorsunuz ilçemizde vakaları önlemek için sağlıkçılarımız, emniyetimiz, zabıtamız, kamu görevlilerimiz el birliği ile çalışıyoruz. Bu vakaları önlemenin yolunu da biliyoruz; maske, mesafe, hijyen ve diğer tüm kurallara riayet etmek. Ama bakıyoruz ki ilçemizde halen daha kurallar riayet etmeyenler var. Evde olması gerektiği halde sokakta gezenleri yakaladığımız oldu. Bunlar Bursa’ya yurda gönderiliyor. Bu vakalar bana bulaşmaz diye bir şey yok. Bugün 1 yaşındaki çocukta da 90 yaşındaki büyüklerimizde de var. Biz daha çok önlem almalıyız. Hemşerilerimizden tek istediğimiz kurallar riayet. Herkes bu kurallara uyduğu takdirde kısa sürede bu vakaların bitmesi hepimizin arzusu. Son zamanlarda vakaların neden arttığı ortada. Özellikle hanımların ev gezmeleri, günler, düğünler, kaçak yapılan nişanlar, asker eğlenceleri hepsi bir vakanın nedeni. Kurallara uyan vatandaşlarımıza teşekkür ediyorum” açıklamalarında bulundu.

    FOTOĞRAFLI

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow