hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    İnegöl'de, Ramazan şenlikleri coşkusu

    İnegölde,  Ramazan şenlikleri coşkusu
    expand

    İnegöl'de, Ramazan şenlikleri coşkusu

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Yavuz YILMAZ/İNEGÖL/(Bursa), (DHA)- BURSA'nın İnegöl İlçe Belediyesi Ramazan Ayının gelmesiyle birlikte, hafta sonları kültür sanat otobüsü ile yaptığı etkinliklerle, mahallelere konuk oluyor.

    İnegöl Belediyesi, Ramazan ayını etkinlikleri kapsamında, şenlikleri kentin her yerine yayıyor. Tüm mahalleleri kapsayacak programlarla ramazan coşkusunu şehrin dört bir yanına yayan İnegöl Belediyesi, maskotlar, oyunlar, eğlenceler ve hediyelerle donatılan Kültür Sanat Otobüsü ile ramazan coşkusunu yaşatıyor. Hafta sonu yapılan etkinliklerin ilk adresi Turgutalp, Kemalpaşa, Süleymaniye ve Burhaniye Mahalleri olmuştu. İnegöl Belediyesi, ikinci hafta ise Mahmudiye, Hamidiye ve Mesudiye Mahallelerine konuk oldu.
    HEM ÇOCUKLAR HEM BABALAR YARIŞTI
    Renkli görüntülerin yaşandığı Ramazan Sokak Etkinlikleri kapsamında cumartesi günü Mahmudiye ve Hamidiye Mahalleleri için etkinlik alanı oluşturuldu.
    Mahalledeki çocuklar, sandalye kapmaca, çuval yarışı, misket, hulahop çember çevirme, ip atlama ve daha pek çok oyun ile eğlenceli anlar yaşandı. Seyredenlerin,  ilgiyle izlediği gösterilerde sadece çocuklar değil, babalar da yarıştı. 7’den 77’ye herkesin eğlenerek izlediği gösterilerde, babalar çocukları için top sektirme yarışması yaptı. 2 saat süren eğlencede hem çocuklar hem yetişkinler doyasıya eğlendi. Yarışmalarda derece alan çocuklara hediyeler de verildi. Pazar günü ise Mesudiye Mahallesinde Sezai Karakoç Ortaokulu bahçesinde ramazan etkinlikleri vatandaşlar ile buluştu. Yüzlerce yetişkin ve çocuğun ilgiyle izlediği gösteriler renkli görüntülere sahne oldu. çocuklara gösterilerin ardından şeker ve hediye dağıtıldı.
    Sabit bir aladan ziyade gezici kültür sanat otobüsü ile şenlik havasını tüm İnegöl’e yayan İnegöl Belediyesi, Ramazan Mahalle Şenliklileri kapsamında birbirinden güzel etkinlikleri ile her hafta sonu farklı mahallelere konuk olmaya devam edecek. (DHA)

    FOTOĞRAFLI

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow