hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    İnegöl’de tekne orucu tutan 400 çocuk hep birlikte iftar yaptı

    İnegöl’de tekne orucu tutan 400 çocuk hep birlikte iftar yaptı
    expand

    İnegöl’de tekne orucu tutan 400 çocuk hep birlikte iftar yaptı

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Yavuz YILMAZ/İNEGÖL (Bursa), (DHA)-BURSA’da İnegöl Belediyesi, çocukların oruç tutmaya alışmalarını sağlamak için ‘Tekne Orucu İftarı’ düzenledi. Bugün öğle ezanıyla birlikte 400 çocuk tuttukları tekne orucunu açtı. Belediye Başkanı Alper Taban da tekne orucu iftarında çocuklarla bir araya gelip onların heyecanlarına ortak oldu.
    Bir Osmanlı geleneği olan ve bütün gün oruç tutamayan küçük yaştaki çocukların, günün sadece bir kısmını oruçlu geçirdiği tekne orucu ile oruç tutmaya alışmaları amaçlanıyor. Çocuklar bu yöntemle sahur vaktinden öğleye kadar ya da öğleden iftar vaktine kadar oruç tutabiliyor. İlçede yaşayan çocukları oruç tutmaya teşvik etmek için ‘Tekne Orucu İftarı’ düzenleyen İnegöl Belediyesi, etkinlik için geçtiğimiz hafta duyuru yaptı ve 4 gün boyunca kayıt alındı. 6-10 yaş arası 400 çocuk için, bugün 
    Belediye Spor Salonunda iftar organizasyonu hazırlandı. Ailelerin tribünlerde, çocukların ise hazırlanan masalarda heyecanla öğle ezanını beklediği tekne orucu iftarına, Belediye Başkanı Alper Taban da eşi ve çocuklarıyla birlikte katıldı. Öğle ezanının okunmasıyla birlikte çocuklar hep birlikte oruçlarını açarak iftar yaptılar.
    ‘ÇOCUKLARIMIZIN YOLU VE BAHTI AÇIK OLSUN’
    Çocuklar iftarlarını yaparken konuşan Belediye Başkanı Alper Taban, “Son 2 yıldır özellikle Ramazan’ı sadece evlerimizde yaşadık. Ama bugün hamdolsun iftar sofralarında buluşabiliyoruz. Beraberinde camilerde ibadetlerimizi yapabiliyoruz. Bugünkü amacımız da çocuklarımızın Ramazanı daha iyi anlayabilmeleri adına ve bu sürece alışmalarını, oruçlarını gelecekte daha sağlıklı, sıhhatli tutabilmeleri adına tekne orucunu onlarla açmak istedik. Çocuklarımızın her zaman sağlıklı bir birey, dinini diyanetini bilen, maneviyatını bilen, iyi bir insan olarak yetişmesini istiyoruz. Bundan dolayı da kıymetli çalışma arkadaşlarım böylesine güzel bir organizasyon düşünmüşler. Çocuklarımızın yolu, bahtı açık olsun inşallah. Rabbim sağlıkla sıhhatle onlara güzel günler yaşatsın diyorum” dedi.
    Alper Taban, masaları tek tek dolaşarak çocuklara şeker ikram edip, sohbet ederek, günün anısına fotoğraf da çektirdi. Yüz boyama ve pamuk şeker ikramı ile devam eden etkinlikte  çocuklar gün boyu gönüllerince eğlendi. (DHA)
    FOTOĞRAFLI

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow