hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    İnegöl'de Umuteli Market kartları yenilendi

    İnegölde Umuteli Market kartları yenilendi
    expand

    İnegöl'de Umuteli Market kartları yenilendi

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Yavuz YILMAZ/İNEGÖL,(Bursa),(DHA)-BURSA'da İnegöl Belediyesi Umuteli Sosyal Yardım İşleri Müdürlüğü’nün düzenli olarak yardım alan aileler için hazırladığı market kartları güncellendi. Eski kartı bulunan ihtiyaç sahiplerinin Müdürlüğe başvurarak kartını yenilemesi gerektiği duyuruldu. Aynı zamanda ihtiyaç sahibi ailelerin alışveriş yaptığı market sayısı da yeni yılda 12’den 25’e yükseltildi.

    İnegöl Belediyesi Umuteli Sosyal Yardım İşleri Müdürlüğü, ihtiyaç sahibi ailelere umut olmaya devam ediyor. Sosyal yardımlarda hızlı, pratik ve aileleri rencide etmeden yardımların gerçekleştirildiği alışveriş kartı sisteminde düzenli olarak her ay yardım alan ailelerin kart güncellemesi Ocak ayı itibarı ile yapıldı. Kart güncellemeleri ile ilgili olarak vatandaşın Umuteli Sosyal Yardım İşleri Müdürlüğü ile irtibata geçmesi gerektiği duyuruldu.

    İHTİYAÇ SAHİPLERİ MARKETTEN KENDİ ALIŞVERİŞİNİ KENDİ YAPIYOR

    Umuteli Sosyal Yardım İşleri Müdürlüğünde açık rıza beyanına dayanan yardım başvurularında vatandaş herhangi bir dosya dolaşımına gerek kalmaksızın başvurusunu gerçekleştirebiliyor. Yapılan sistem sorgusunun ardından hiç geliri olmayan, çalışabilme potansiyeli bulunmayan veya ileri düzeyde hastalık durumundan dolayı ihtiyaç durumu olan vatandaşlara sosyal yardım destek kartı veriliyor. Şu anda 540 aile, bu düzenli gıda yardımlarından faydalanıyor. Alışveriş kartları ile her ay ihtiyaç sahibi aileler ilgili marketlerden gıda alışverişlerini yapabiliyor.

    YENİ YILDA 25 MARKETTEN HİZMET SUNULACAK

    2022 yılı için gerçekleşen ihale ile Sosyal Destek Kartları Metropol Kurumsal Hizmetler A.Ş. tarafından hizmet sağlanarak vatandaşa ulaştırılmaya başladı. Vatandaşların kolay ve zahmetsiz alışveriş yapabilmesi için alışveriş market noktalarının sayıları da arttırıldı. 12 olan market sayısı 25’e yükseldi. Yeni düzenleme ile Alanyurt, Yeniceköy, Akhisar mahallelerinde de market kartları aktif hale getirildi. Özellikle nüfusun fazla bulunduğu mahallelerde iyileştirmeler yapıldı. Örneğin Alanyurt Mahallesi’nde daha önce bir market varken, bu sayı 6’ya çıkarıldı.

    ALIŞVERİŞİNİ YAPAMAYANA DESTEK

    Alışverişini yapamayacak durumda olan yaşlı ve engelli olan ailelerin alışverişleri de Umuteli Sosyal Yardım İşleri Müdürlüğü tarafından yapılarak adreslerine teslim ediliyor.

    GÜNCELLEME YAPILIYOR

    Daha evvel sınırlı sayıda ürün bulunan market sisteminin ardından vatandaş yeni uygulama ile daha fazla ürüne ulaşabilirken, hiç geliri olmayan, çalışma güç ve potansiyeli bulunmayan aileler her ay yardım alıyor. Aynı zamanda geçici hastalık ve işsizlik gibi nedenlerle sıkıntıda olan ailelere de süreli yardımlar yapılıyor. Dosyalar her yıl rutin aralıklarla güncelleniyor. Durumlarında iyileşme olan, maaş bağlanan veya çalışma durumları olan ailelerin yardımları sistemden düşürülerek yıllık yardımlarda, uygun kriterlerle ramazan ve ısınma desteği alma durumuna göre yeniden güncelleniyor. Evde bakım, ev temizliği, ısınma, ramazan ayı gıda, geçici gıda destekleri, muhtaç asker aile, medikal ürünler, evde bakım, sıcak yemek gibi hizmetler de Umuteli Sosyal Yardım İşleri Müdürlüğü tarafından sürdürülüyor.

    FOTOĞRAFLI

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow