hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    İnegöl'de zabıta fırsatçılara göz açtırmıyor

    İnegölde zabıta fırsatçılara göz açtırmıyor
    expand

    İnegöl'de zabıta fırsatçılara göz açtırmıyor

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Yavuz YILMAZ/İNEGÖL,(Bursa),(DHA)-BURSA'da İnegöl Belediyesi Zabıta Müdürlüğü ekipleri, koronavirüs tedbirleri kapsamında alınan kararlar sonrası bir hafta boyunca sıkı denetimler gerçekleştirdi. Özellikle vatandaşın temel gıda ihtiyaçlarıyla maske ve dezenfektan fiyatlarına ilişkin kontroller sıklaştırıldı. Bazı toplu kullanım alanlarının kapatılması ve açık olan alanların da kurallara uygun şekilde hizmet vermesi adına her işletme tek tek gezilerek uyarı ve kontroller yapıldı.

    Tüm dünyayı etkisi altına alan koronavirüs ülkemizde de görülmeye başladı. Alınan sıkı tedbirlerle halk sağlığı korunurken, İnegöl Belediyesi de yerelde hayata geçirdiği uygulamaların yanı sıra uygulanan tedbir kararlarına ilişkin Zabıta Müdürlüğü aracılığıyla sıkı bir denetim çalışması başlattı. Bu kapsamda İnegöl Belediyesi Zabıta Müdürlüğünden 1 haftalık çalışma ve faaliyetlere ilişkin yazılı açıklama yapıldı.

    ZABITA 7/24 SAHADA

    Bu bir haftalık dönemde başta vatandaşın temel gıda maddeleri ve virüs salgını döneminde çokça ihtiyaç duyulan maske ile dezenfektan fiyatlarına fahiş zamlar yapanlara yönelik sıkı denetimler yapıldı. Fırsatçılara geçit vermeyen zabıta ekipleri, vatandaşlardan bu konuda gelen şikayetleri de göz önünde bulundurarak ani denetimlerle fiyat kontrolünü sağladı. Bunun yanı sıra alınan tedbir kararlarının şehrimizde harfiyen uygulanması adına faaliyeti durdurulan işletmeler, belirli kurallar çerçevesinde hizmet vermeye devam eden lokanta ve restaurantların kurallara uygun şekilde hizmet verip vermediklerine ilişkin denetimler, kahvehane ve çay ocaklarına yönelik denetimler, Pazaryerlerinin denetimleri ve toplu taşıma araçlarına yönelik temizlik ve dezenfekte denetimlerine yönelik uygulamalar gerçekleştirdi. Koronavirüs ile mücadele döneminde tüm ekipleriyle sahaya inen Zabıta teşkilatı halkın sağlık ve esenliği adına 7/24 esasına dayalı olarak faaliyetlerini sürdürmeye devam ediyor.

    1 HAFTALIK FAALİYET VE UYGULAMALAR

    Zabıta Müdürlüğü'nden 1 haftalık faaliyetlere ilişkin yapılan açıklamada şu ifadelere yer verildi:

    “Faaliyeti durdurulan işletmelere yönelik uygulamalarımızda, koronavirüs tedbirleri kapsamında İçişleri Bakanlığı genelgesi gereği umuma açık istirahat ve eğlence yerleri olarak faaliyet gösteren ve vatandaşlarımızın çok yakın bir mesafede bir arada bulunarak hastalığın bulaşma riskini arttıracağı gerekçesiyle; tiyatro, sinema, gösteri merkezi, konser salonu, nişan-düğün salonu, çalgılı müzikli lokanta ve kafeler, gazino, birahane, taverna, kahvehane, kıraathane, kafeterya, kır bahçesi, nargile salonu, nargile kafe, internet salonu, internet kafe, her türlü oyun salonları, her türlü kapalı çocuk oyun alanları, çay bahçesi, dernek lokalleri, lunapark, yüzme havuzu, hamam, sauna, kaplıca, masaj salonu, SPA ve spor merkezleri geçici olarak kapatılmıştır. Unlu mamuller olarak faaliyet gösteren işletmeler, ürünlerini sadece paket olarak satış yapabilecek olup işletme içerisinde herhangi bir sunum, servis yapamayacaktır. İnegöl Belediyesi Zabıta Müdürlüğü olarak gerekli tebliğ, denetim ve kontrollerimiz yapılmış olup, kapatılması gereken tüm işletmeler kapatılmıştır. Halkımızın sağlığı için gerekli tüm denetim ve kontroller aksatılmadan kesintisiz devam edecektir."

    LOKANTALARIN DÜZENİ KONTROL ALTINDA

    “Koronavirüs tedbirleri kapsamında Zabıta Müdürlüğümüzce ilçemiz genelindeki tüm lokanta ve restaurantlarda oturma düzeni değiştirilmiştir. Bu kapsamda ilçemizde bulunan lokanta ve restaurantlarda sandalye ve masalar arası mesafe 1 metre olacak şekilde düzenleme yapılmıştır. Dikdörtgen masalarda sandalyelerin masa başlarında kullanılmasına müsaade edilmektedir. Her masa arası mesafe en az 1 metre olacak şekilde oturma düzeni değiştirilmiştir. Tüm çalışanların eldiven kullanması zorunlu tutulmaktadır. Halkımızın bu düzenlemeye hassasiyetini ve desteğini bekliyoruz.”

    HALK SAĞLIĞI İÇİN KURALLARA RİAYET ETMEYEN İŞLETMELERE CEZA

    “Koronavirüs tedbirleri kapsamında tüm kahvehane, kıraathane ve çay bahçelerinin faaliyetleri Zabıta Müdürlüğümüz ekiplerince durdurulmuştur. Çay ocakları ise şuan için kapatılmamış olup, sadece iş yerlerine servis yapacak şekilde faaliyetlerine müsaade edilmektedir. Çay ocaklarının yapacağı çay servislerinde, personelin eldiven kullanması mecbur tutulmuş olup, ambalajlı şeker, tek kullanımlık karton bardak ve tek kullanımlık ağaç kaşık kullanılmasına müsaade edilmektedir. Halk sağlığı için bu kurallara riayet etmeyen işletmeler hakkında cezai işlem ve kapatma işlemi uygulanacaktır.”

    PAZARYERLERİ ARALIKSIZ DENETLENİYOR

    “Koronavirüs tedbirleri kapsamında ilçemizdeki tüm açık ve kapalı pazaryerlerinde pazarcı esnafımızın eldiven kullanması mecburi tutulmuştur. Yıkanmadan tüketilen ürünlerin (kuruyemiş, tatlı, şarküteri vb.) açıkta olmamak kaydıyla satışına müsaade edilmektedir. Zabıta Müdürlüğümüzce bu konuda gerekli tebligat ve denetimler aralıksız yapılmaktadır.”

    FIRSATÇILARA GEÇİT YOK

    “Zabıta Müdürlüğümüz ve Bursa Ticaret İl Müdürlüğü işbirliği ile ilçemizde ürün, fahiş fiyat ve etiket denetimleri yapılmıştır. Bu kapsamda; bakliyat, un, maske, dezenfektan, kolonya ürünleri için denetimler yapılmıştır. Ayrıca ilçe halkımızdan gelen şikayetler kapsamında da birçok işletme denetlenmiştir. Bulunan aksaklıklar için gerekli cezai müeyyideler uygulanacaktır. İlçe halkımızın huzur, sağlığı ve esenliği için bu denetimlerimiz ilerleyen günlerde de hız kesmeden devam edecektir.”

    TOPLU TAŞIMA ARAÇLARI KONTROL ALTINDA

    “İlçemiz toplu taşıma araçları koronavirüs tedbirleri kapsamında dezenfekte edilmiş olup Zabıta Müdürlüğümüzce araçların özellikle iç temizlikleri aralıksız olarak denetlenmektedir. Belli periyotlar ile dezenfekte işlemlerinin yapılması sağlanacaktır.”

    FOTOĞRAFLI

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow